OHL neemt afscheid van staantribune

december 21st 2015 | Posted in Huidige Stadions, Stadions

den dreef 2011 luchtIn Stadion Den Dreef van eersteklasser Oud-Heverlee Leuven werd afgelopen zaterdag de staantribune voor de laatste maal opengesteld voor het publiek. Eind december/begin januari wordt eerst de kantine ontmanteld, waarna de staanplaatsen worden afgebroken.

Vervolgens wordt gestart met de bouw van een nieuwe zittribune met 3500 plaatsen en skyboxen die quasi een kopie zal zijn van de hoofdtribune. Het stadion zal dan 10.000 toeschouwers kunnen ontvangen, zo’n 700 meer dan in de huidige toestand.

De voltooiing van de werken is voorzien voor de start van het volgende voetbalseizoen, uiterlijk eind juli 2016. Hierdoor zal de capaciteit van Den Dreef na de winterstop beperkt zijn tot 6.500 plaatsen.

Er zijn ook plannen om binnen enkele jaren de capaciteit te verhogen achter beide doelen (door een omvorming naar staanplaatsen of de bouw van nieuwe tribunes), waardoor het stadion dan 12.500 plaatsen zal tellen.

Leave a Reply:

Name (required):
Mail (will not be published) (required):
Website:
Comment (required):
XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>