OHL heeft grootse plannen met Den Dreef

december 24th 2015 | Posted in Huidige Stadions, Stadions

Promovendus Oud-Heverlee Leuven gaat de laatste voetbalweek van 2015 in met goed nieuws van op alle fronten.

Na de op zaterdag gewonnen afscheidswedstrijd voor de laterale staantribune (uitgerekend tegen KV Mechelen, dat begin mei net hetzelfde deed) kondigde de club dinsdag aan dat ze een positief rapport kreeg van de licentiecommissie en een nieuwe erfpacht- en samenwerkingsovereenkomst ondertekende met de gemeente Oud-Heverlee voor de site van het jeugd- en trainingscomplex.

Gisterenavond tenslotte kwam OHL met het grootste nieuws naar buiten: de gedetailleerde plannen voor de stadionverbouwing, die een stuk ambitieuzer zijn dan enkel een nieuwe tribune.

Van die nieuwe tribune was al bekend dat ze over 3500 zitjes en skyboxen (10, met outside seats) zal beschikken maar ze zal ook 2 VIP-cafetaria’s bevatten, evenveel café’s, de voorzieningen voor de spelers (kleedkamers, spelershome, fitness- en massageruimte), perstribune, 250 m²  kantoorruimte en een studio voor OHL TV.

Deze tribune moet af zijn tegen juli 2016 en zal een kleine 5 miljoen euro kosten, gefinancierd via een renteloze lening van 2 miljoen (in schijven terug te betalen maar enkel wanneer OHL in eerste klasse voetbalt), een even grote achtergestelde lening (terug te betalen na de afbetaling van de eerste lening), 500.000 euro Vlaamse subsidie (van de 8 miljoen euro die door de Minister van Sport ter beschikking werd gesteld) en tenslotte de opbrengst van de skyboxen.

Geïnspireerd door Basel en Groningen

In twee latere fases wil men het stadion volledig sluiten door de tribunes achter beide doelen onder handen nemen en op een uiteindelijke capaciteit van 12.000 à 13.000 plaatsen uit te komen, waaronder 1.000 staanplaatsen. Eén van die doeltribunes zal geflankeerd worden door een studentengebouw, waardoor het stadion een multifunctioneel karakter zal krijgen, volgens de club vergelijkbaar met het St. Jakob-Park van FC Basel (Zwitserland) en de Euroborg van FC Groningen (Nederland), die net als Den Dreef (langs de Dijle) aan een waterloop zijn gelegen.

OHL start met 1ste fase van stadionuitbreiding (ohl.be)
OHL start met ambitieuze verbouwingen aan “Den Dreef” (sporza.be)

Visualisatie van de plannen en bouwfases (BUreau voor URbanisme, Leuven):

Leave a Reply:

Name (required):
Mail (will not be published) (required):
Website:
Comment (required):
XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>