Club Brugge gaat loges verbouwen

mei 21st 2016 | Posted in Huidige Stadions

Visualisatie van de nieuwe business seats. Afbeelding: Vandewalle/Wald DemeyerClub Brugge kreeg gisteren goed nieuws over het nieuwe stadion: de Vlaamse Regering keurde het Milieueffectenrapport (MER) goed. Hiermee kan de volgende fase worden opgestart, de opstelling van een nieuw Gewestelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan (GRUP), wat binnen het jaar moet afgerond zijn. Maar de kersverse landskampioen wacht niet tot de geplande verhuis in 2019 of 2020 om zijn trouwe publiek meer comfort aan te bieden – het stadion kreeg de voorbije jaren al kleine upgrades met onder meer nieuwe zitjes, LED-boarding, gerenoveerde kantines en opgefriste sanitaire voorzieningen.

Deze zomer is het de beurt aan de bijna dertig jaar oude business seats. Voetbal kijken achter glas is een voorbijgestreefd concept en dus laat Blauw-Zwart de ramen voor de stoelen weghalen. Daarachter wordt de gang met loges omgevormd tot een open VIP-ruimte. De 463 stoelen zouden worden vervangen door gloednieuwe, eveneens blauwe exemplaren maar na protest van Cercle Brugge werd gekozen voor een neutrale kleur. De renovatie van de business seats moet ook zorgen voor een verdere verhoging van het budget van Club Brugge.

Meer afbeeldingen: Wald Demeyer

Leave a Reply:

Name (required):
Mail (will not be published) (required):
Website:
Comment (required):
XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>