Lommel kiest tegen zomer ontwikkelaar nieuw stadion

maart 27th 2018 | Posted in Nieuwe Stadions, Stadions

Impressie nieuw stadion Lommel UnitedHet Lommelse stadiondossier sleept al enkele jaren aan maar tegen juni wil de voetbalclub – die nu nog in de eerste amateurklasse uitkomt – een projectontwikkelaar kiezen om het nieuwe stadion te realiseren. Oorspronkelijk wilde de club zélf het stadion bouwen maar van dit idee is men nu afgestapt.

Negen kandidaten hebben zich gemeld om het stadion te ontwikkelen. Dat komt zoals eerder gemeld niet meer achter de oude gemeentewerf maar op een zichtlocatie aan de Ringlaan. “Daardoor is het dossier complexer geworden’, aldus voorzitter Paul Kerkhofs. “Het resultaat zal toch een eyecatcher moeten worden voor Lommel. Als voetbalclub hebben we daar natuurlijk minder ervaring mee dan een projectontwikkelaar.”

De eerste plannen van het toenmalige Lommel United dateren van 2015. Begin 2016 werd een deel – 1,19 miljoen euro – van de eerder aan Brugge toegekende stadionsubsidie door minister Muyters naar Lommel doorgeschoven, op voorwaarde dat het stadion ten laatste in 2019 opgeleverd wordt. Tot ongerustheid van de fans bleef het daarna – het nieuws rond de gewijzigde locatie uitgezonderd – stil rond het stadion, tot nu dus.

De visie van de kandidaten zal worden afgewogen tegen die van de stad – samenwerkingsverbanden tussen ontwikkelaars zijn niet uitgesloten. Tegen eind april wilt de club twee kandidaten overhouden om vervolgens na een onderhandelingsronde twee maand later de knoop definitief door te hakken. De geschatte kostprijs blijft ongewijzigd: 11 à 12 miljoen euro voor 10.000 plaatsen. De gekozen projectontwikkelaar zal handelsruimte bij het stadion mogen realiseren.

De deadline van 2019 is volgens voorzitter Kerkhofs nog steeds haalbaar maar krap en vertragingen of obstakels onderweg zijn nooit uit te sluiten. Er werd alvast verlenging gevraagd aan Vlaanderen, de club wacht nog op een antwoord van de minister van Sport. De kandidaten werden er alvast van op de hoogte gebracht dat de kostprijs zal oplopen, mocht Lommel alsnog de subsidie mislopen. De club maakt zich echter sterk dat dit de bouw van het stadion niet zal hypothekeren.

Wordt dus vervolgd, in de komende maanden.

Leave a Reply:

Name (required):
Mail (will not be published) (required):
Website:
Comment (required):
XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>