Expodroom

november 11th 2012 | Posted in

De Expodroom is sedert de plechtige opening in juni 2002 een nieuwe lokatie in de Euregio, die een business-impuls wil geven aan de streek. Het gebouw is een zuiver privé-project, maar uiteraard worden er goede banden onderhouden met de Stad Bree en de andere overheden.
Met een vloeroppervlakte van 24.000m² biedt de Expodroom tal van mogelijkheden aan. De arena is met 2.700m² slechts een kleiner onderdeel, maar wel het meest opvallende van het gebouw. Door de unieke opbouw en constructie heerst er een warme, gezellige sfeer en kunnen er een diversiteit aan evenementen doorgaan, en kan zij onder meer als sportarena of theatrale feestzaal fungeren. Dit houdt in dat culturele en sportieve evenementen elkaar opvolgen. Naast een aantrekkelijk bedrijvencentrum met units van 40m² tot 1.000m² omvat de Expodroom prachtige loges, diverse zalen, uitgebreide horecafaciliteiten,… . Bedrijven die zich hier vestigen, profiteren maximaal van de brede waaier aan mogelijkheden.

* Afmetingen : 104m x 94m.
* Business Units: vanaf 40m² tot 1000 m² (ook als loge te gebruiken).
* Multifunctionele exporuimte met 4000 zitplaatsen.
* Seminarie mogelijkheden van 10 tot 4000 personen.
* 900 gratis parkeerplaatsen.
* Moderne communicatiemogelijkheden.
* Ondersteunende bedrijven in het complex aanwezig.

Naast thuisbasis van basketbalclub Bree (tot het faillissement in 2009-2010) was de Expodroom ook enige tijd gastheer voor volleybalclub Maaseik, dat zijn Europese thuiswedstrijden niet in de eigen zaal kon afwerken (intussen beschikt Maaseik over een nieuwe arena). Ook de Fed Cup tennis kwam enkele keren naar de Expodroom en Kim Clijsters, inwoonster van Bree, speelde er de Love Game tegen haar toenmalige verloofde Lleyton Hewitt.

De Expodroom is een commercieel initiatief van TTI nv, het bedrijf dat ook haar kantoren heeft in hetzelfde gebouw.

bron: http://www.expodroom.be (website niet meer actief)

Fiche:

Naam: Expodroom
Adres: Industrieterrein Kanaal Noord 1167, 3960 Bree
Maximale capaciteit: 4000 zitplaatsen
Ingebruikname: 21 oktober 2001 (Bree-Charleroi)
Officiële opening: Juni 2002
Club: Bree BBC (landskampioen 2004-2005, failliet)

Foto’s:

Links:

Belstadions Forum: Expodroom