Lotto Dôme

november 14th 2012 | Posted in

Tot 2008 speelde volleybalclub Noliko Maaseik in de stedelijke sporthal, die plaats bood aan 1780 toeschouwers.

In samenwerking tussen Noliko Maaseik, Intercommunale zwembaden Den Ulm, Health City, Gourmet Invent en stad Maaseik werd langs de Sportlaan tussen 2007 en 2010 een nieuw sportcomplex gebouwd, dat tegemoet komt aan de behoeften van de recreatieve en van de professionele sportbeoefenaar.

Vier hoofdbrokken werden aangepakt.
A.de bouw van een topsporthal.
Bouw van een internationale topsporthal met ongeveer 2.600 zitplaatsen met voldoende zit/beenruimte, een ingegraven kuip, een aantal kleedlokalen, aangepaste horecamogelijkheden met feestzaal, enz.

B.de verbouwing van de huidige stedelijke sporthal Maaseik.
De 30-jaar oude stedelijke sporthal was toe aan een grondige verbouwing/renovatie.
De kleedlokalen werden vernieuwd en/of vergroot, 2 sportzalen werden bijgemaakt voor dans- en gevechtsporten, de sanitaire installaties werden gerenoveerd, er kwam een nieuw cafetaria, enz.

C.de bouw van een fitness- en bowlingcentrum.
Health City baat een fitnesscentrum (1600m²) en een bowlingcentrum met 12 bowlingbanen uit. Het geheel wordt aangevuld met een ruim wellnessgedeelte.

D. Het nieuwe zwembadcomplex Aquadroom opende de deuren op 21 november 2010. Het bevat:
-een wedstrijd- en instructiebad voor de scholen en verenigingen (25 meter, 6 banen, kleine tribune).
-twee peuterplonsbaden;
-een recreatie- en ontspanningsbad;
-een buitenbad;
-een glijbanencomplex.

Het complex aan de Sportlaan bevat verder nog het Sportpark St.-Janslooperbempden (voetbalvelden, tribune…), de schaatshal Maaslandse Wintertuin, Tennisclub Maaseik (10 gravelterreinen en een indoorhal), beachvolleybalterreinen, een Finse piste, een jeugdhuis, jeugdlokalen en het multifunctioneel centrum van de Marokkaanse gemeenschap.

Noliko-voorzitter Matty Raedschelders bij de opening: ‘Het project ging zeven jaar geleden al van start. Dankzij de volharding en koppigheid van manager René Corstjens staat er nu een hal die ruim 4 miljoen euro gekost heeft. De Lotto Dôme mag er zijn. 2.600 zitjes, een VIP-ruimte met 350 plaatsen, ruime kleedkamers, een permanente zuivering van de lucht, integratie van en fitnessruimte, bowlingcomplex en straks een nieuw zwembad, het nieuwe complex kent in België zijn gelijke niet.
‘Maaseik heeft 17 ploegen in competitie die in 5 verschillende hallen trainen en spelen. Vanaf nu komen die weer naar één hal en wordt het wij-gevoel vergroot.
‘Omdat de vrijwilligers in de nieuwe Lotto Dôme een belangrijke inbreng hebben, worden in de grote sporthal levensgrote foto’s van de 150 vrijwilligers opgehangen.’

Bronnen: maaseik.be, nieuwsblad.be

Fiche:

Naam: Lotto Dôme
Adres: Sportlaan 8, 3680 Maaseik
Totale Capaciteit: 2600 zitplaatsen
Start bouwwerken: maart 2007
Ingebruikname: 4 oktober 2008
Kostprijs: 4 miljoen euro
Club: Noliko Maaseik

Opmerking: deze fiche behandelt enkel de Lotto Dôme en niet de rest van het complex en sportpark.

Foto’s:

Links:

Belstadions Forum: Lotto Dôme