Sportoase Philipssite

november 11th 2012 | Posted in

Het sportcomplex is opgebouwd rondom de centrale inkom-as; een as die vertrekt vanuit het stedelijk plein tussen de Financietoren en Ubicenter en dwars door het gebouw loopt tot in het centrale deel van het park. In het centrale gedeelte bevindt zich het hart van het complex: het café. Vanuit het café heeft men zicht op heel het complex: rechts de sporthal, links het zwembad, links boven de fitness en de vergaderzalen.
Horeca neemt in het hele complex sowieso een belangrijke plaats in. Buiten het centrale cafee is er nog een ‘VIP-cafee’, een fitness-cafee en de ‘natte bar’ in het zwembad.
Al deze cafees zijn geplaatst met de hulp van de plaatselijke bouwer, Interbrew, naar een ontwerp van Creneau International.
De sporthal, met een vrij sportveld van 47m x 35m, heeft een capaciteit van 3000 zitplaatsen. De eigenlijke sportvloer bevindt zich een verdieping lager, op het niveau van de kleedkamers én op het niveau van het park. Dit heeft voor gevolg dat bij het betreden van de sporthal de bezoeker een “theater-gevoel” zal ervaren: hij krijgt niet alleen een mooi overzicht, hij moet voor de meeste zitjes ook afdalen.
Naast de grote hal zijn er nog twee kleinere sportzalen voorzien, een oefenzaal en één voor gevechtssporten. Op de eerste verdieping is een VIP-ruimte ingericht met een grote restaurantruimte, lounge, vergaderzalen, aerobiczaal, e.d. Op de eerste verdieping bevindt zich ook een grote fitnes (+/- 1800 m²), een sauna, ….
Het zwembad bestaat uit 4 delen: een wedstrijdbad van 25m x 21m (8 banen), met een vaste zittribune van ca. 400 plaatsen; een instructiebad met beweegbare bodem tot –4m; een recreatief zwembad met o.a. stoombaden, whirlpool en natte bar en uiteindelijk het peuterbad.

Bron: http://www.degregorio.be

Fiche:

Naam: Sportoase Philipssite
Adres: Philipssite 6, 3001 Leuven
Totale Capaciteit: 3 400 zitplaatsen (deels uitschuifbaar)
Ingebruikname: februari 2005
Kostprijs: 27 miljoen euro (totaalproject)
Club: Leuven Bears

Foto’s:

Links:

Belstadions Forum: Sportoase Philippssite