Uitbreiding Eneco Stadion (Den Dreef) [OHL - 9.319 > 12.500]

Huidige stadions met bouwkoorts.

Uitbreiding Eneco Stadion (Den Dreef) [OHL - 9.319 > 12.500]

Berichtdoor plitch » za 03 mei 2008, 10:11

En dat geldt zeker voor voetbaltrots Oud-Heverlee Leuven. Dat er een nieuw stadion moet komen als de club een vaste waarde in eerste klasse is, staat volgens Tobback vast. 'Maar waarom moeten wij tevreden zijn met een capaciteit van tienduizend mensen als Mechelen aanspraak maakt op twintigduizend plaatsen. Leuven heeft meer inwoners dan Mechelen en er wonen bovendien dertigduizend studenten. Daarom pleit ik voor een stadion voor 25.000 inwoners en een deftig spoorwegstation. We moeten leren om verder te kijken dan onze neus lang is.'

Bron: HNB.be

:shock:
Avatar gebruiker
plitch
 
Berichten: 43
Geregistreerd: ma 18 feb 2008, 14:52

Re: Nieuw stadion OH Leuven

Berichtdoor vinmat » za 03 mei 2008, 14:27

Uitstekend. Teminste een burgemeester die ambitie durft te tonen en hoog inzet. Het is een goede zaak als steden beginnen te kijken naar de plannen van andere steden. Dat zal het één en ander in een stroomversnelling brengen.
vinmat
 
Berichten: 116
Geregistreerd: di 29 apr 2008, 13:22

Re: Nieuw stadion OH Leuven

Berichtdoor witn » za 03 mei 2008, 18:10

Ambitie is één iets, overdrijven is iets anders. Leuven heeft inderdaad het potentieel om een grote ploeg te worden maar men begint beter eerst met een stadion van max 15.000 plaatsen voor men denkt aan grotere.
De vergelijking met Mechelen gaat dan ook voor mij totaal niet op. KV Mechelen heeft in 3de en 2de altijd al een grote aanhang gehad. Dat Achter de Kazerne nu te klein is, was wel te denken. Een club als KVM kan je dan ook niet vergelijken met OHL.

Persoonlijk vind ik het spijtig dat OHL niet meer druk zet om direct een nieuw stadion te bouwen. Nu zullen ze nog minstens een 10 jaar aanmodderen in hun huidig stadion voor ze een stap voorwaarts kunnen zetten.

Zie het bericht op de site:
OHL wil 3.000 zitplaatsen extra
Belstadions.be (02 May 2008)
Voetbalclub Oud-Heverlee Leuven (OHL) heeft een bouwaanvraag ingediend bij het stadsbestuur voor de uitbreiding van stadion Den Dreef met drieduizend extra zitplaatsen verspreid over twee tribunes. Dat meldden de vorige en de huidige schepen voor SportCarl Devlies en Els Van Hoof (beiden CD&V).

De club gaat uit van de veronderstelling dat OHL na de eindronde met succes doorstoot naar de eerste klasse. 'Als dat zo is, moet de club op 15 oktober voldoende capaciteit hebben om in de Jupiler Liga te kunnen spelen. Daarom is het belangrijk dat er in recordtempo gebouwd kan worden en dat het dossier klaar is', zegt Devlies. Over de financiering van de nieuwe tribunes is nog niets beslist. Wellicht delen stad en club de kosten. (stl)

Bron: HNB
witn
Beheerder
 
Berichten: 942
Geregistreerd: za 16 feb 2008, 12:52

Re: Nieuw stadion OH Leuven

Berichtdoor plitch » zo 04 mei 2008, 11:59

OHL zie ik niet meteen promoveren naar 1ste klasse. Een stadion met 25.000 man is te veel van het goede.
Avatar gebruiker
plitch
 
Berichten: 43
Geregistreerd: ma 18 feb 2008, 14:52

Re: Nieuw stadion OH Leuven

Berichtdoor Chimaera » ma 05 mei 2008, 14:18

Als ze effectief gaan bouwen op Den Dreef moeten ze in ieder geval al geen rekening meer houden met de atletiekpiste, met andere woorden: ze kunnen erover heen bouwen. Dat deden ze eerder al met de nieuwe hoofdtribune, dus die piste is niks meer waard. Leuven heeft trouwens al een ander, recent gebouwd puur atletiekstadion: http://www.dcla.be/dcla_oud/algemeneinf ... sel-Lo.php
Chimaera
Beheerder
 
Berichten: 3303
Geregistreerd: do 21 feb 2008, 00:38
Woonplaats: Brugge

Re: Nieuw stadion OH Leuven

Berichtdoor witn » ma 05 mei 2008, 21:59

Chimaera schreef:Als ze effectief gaan bouwen op Den Dreef moeten ze in ieder geval al geen rekening meer houden met de atletiekpiste, met andere woorden: ze kunnen erover heen bouwen. Dat deden ze eerder al met de nieuwe hoofdtribune, dus die piste is niks meer waard. Leuven heeft trouwens al een ander, recent gebouwd puur atletiekstadion: http://www.dcla.be/dcla_oud/algemeneinf ... sel-Lo.php

Ik denk niet dat het de bedoeling is om een nieuw complex te zetten op Den Dreef, ik dacht dat het Den Dreef een slechte ligging heeft om veel volk op hetzelfde moment te ontvangen.

Ik ben weer eens op research geweest: :D
Deze artikels gevonden waar praktisch vast staat dat men een nieuw stadion zou bouwen op een ander locatie.
Volgens hem is het stadsbestuur voorstander van een nieuw en modern stadion voor ongeveer 20.000 toeschouwers. 'Maar niet op de bestaande lokatie in Heverlee waar het stadion zorgt voor lawaai- en parkeerproblemen. Lange tijd hebben we gekeken naar twee mogelijk lokaties. Maar Leuven-Noord aan de E314 lijkt ons niet zo een goede optie omdat de E314 al verzadigd genoeg is. Dan lijkt een terrein aan de Brabanthal in Haasrode ons realistischer, onder meer omdat daar op termijn een treinstation is voorzien.'
Bron: HNB - 04/01/2008
Laatste artikel over het nieuw stadion van OHL dat ik gevonden heb:
Studiebureau verkiest stadion aan Vaart
Voetbaldebat spitst zich toe op keuze tussen E40 en E314

LEUVEN - De kanaalzone Leuven-Noord is de meest geschikte locatie voor het nieuwe stadion van Oud-Heverlee Leuven (OHL). Dat blijkt uit een rapport van het adviesbureau KPMG, in opdracht van de Vlaamse overheid.


Sinds minister Bert Anciaux van Sport (Spirit) liet weten dat ook Leuven staat op een lijst van steden die in aanmerking komen voor subsidies is de discussie rond het nieuwe voetbalstadion voor OHL helemaal open. Burgemeester Louis Tobback (SP.A) liet deze week nog doorschijnen dat zijn voorkeur uitgaat naar de omgeving van de Brabanthal in Haasrode. Want, zegt Tobback, daar bestaat de mogelijkheid om een nieuw treinstation te bouwen. Bovendien ligt de E40 vlakbij. Ook schepen van Sport Carl Devlies (CD&V) liet zich al uit in die zin.

Patricia Ceysens, minister en Leuvens gemeenteraadslid (Open VLD), gaf eerder al aan meer heil te zien in de kanaalzone Leuven-Noord. Ceysens krijgt voor dat voorstel de steun van het gerenommeerde adviesbureau KPMG. Dat deed in opdracht van de Vlaamse overheid onderzoek naar het potentieel van nieuwe voetbalstadions in Vlaanderen en hun mogelijke vestigingsplaats. Het rapport zou al een tijdje in regeringskringen circuleren en is nu ook te bekijken op het internet.

Volgens de onderzoekers van KPMG heeft Leuven een potentieel voor een stadion voor ongeveer 10.000 tot 15.000 toeschouwers. De Leuvense kanaalzone biedt de voorkeur omdat een stadion naast de E314 meer zijn rol als herkenningspunt kan opnemen en bovendien dichter ligt bij de regio met de meeste marktpotentie. Dat is de 'voetballege' regio Aarschot-Diest. Een stadion in Haasrode zou volgens het rapport 'een defensieve locatie zijn ten opzichte van het te veroveren geografische bedieningsgebied'.

Het voordeel van Leuven-Noord is dat de site vlot bereikbaar is via de E314, maar ook via de N19. In Haasrode daarentegen zou de N25 voor verkeersproblemen kunnen zorgen. Bovendien is in Leuven-Noord, net zoals in Haasrode, de mogelijkheid om een nieuw station te bouwen omdat er een spoor loopt. Over de mogelijkheid om aan het nieuwe stadion een shoppingcentrum te koppelen rept het rapport met geen woord.

Burgemeester Tobback liet al doorschijnen absoluut tegen een combinatie van sport en shopping te zijn. In Haasrode zouden wel kantoren geïntegreerd kunnen worden in het project. Theo Francken, voorzitter van de supportersvereniging van OHL en provinciaal voorzitter van N-VA, wil voorlopig alle opties open laten. 'Als je ziet wat er in Loppem met het nieuwe stadion van Club Brugge is gebeurd, denk ik dat we best in alle rust alle mogelijkheden bekijken. De politieke druk op het dossier is immers nu al aan het stijgen. Maar het lijkt me logisch dat Leuven, als het eenmaal een eersteklasseticket op zak heeft, nood heeft aan en recht heeft op een modern voetbalstadion die naam waardig.'

Bron: HNB - 01/03/2008
witn
Beheerder
 
Berichten: 942
Geregistreerd: za 16 feb 2008, 12:52

Re: Nieuw stadion OH Leuven

Berichtdoor jenske » ma 05 mei 2008, 23:37

Goed dat ook in 2e klasse initaieven uit te grond komen!!! Met een beetje geluk spelen ze binnenkort dan in eerste en zal het nog maar eens bewezen hebben dat een nieuw stadion of grote aanpassingen weldegelijk impact hebben op het voetbal!
Essevee!
jenske
 
Berichten: 546
Geregistreerd: do 24 apr 2008, 17:57

Re: Nieuw stadion OH Leuven

Berichtdoor plitch » do 29 mei 2008, 12:56

Stadion Oud-Heverlee Leuven ongeschikt voor risicomatchen
OHL-bestuur wil minstens één nieuwe zittribune

LEUVEN/OUD-HEVERLEE - Het bestuur van voetbalclub Oud-Heverlee Leuven wil de capaciteit van het stadion 'Den Dreef' tegen volgend seizoen uitbreiden met minstens één, liefst twee, zittribunes. Zowel voorzitter Henri Kumps als het stadsbestuur vinden de thuisbasis van OHL niet geschikt voor risicowedstrijden.

In het Leuvense stadhuis zaten gisteren, daags na OHL's derde nederlaag op rij in de eindronde, het stadsbestuur en het bestuur van de tweedeklasser aan tafel. Onderwerp van de vergadering was de risicowedstrijd van zondagmiddag tegen Antwerp. Het was de allereerste keer dat de loketten van 'Den Dreef' vóór de wedstrijd dicht bleven. Ook moesten alle bezoekende supporters met de bus naar Leuven komen.

Volgens sportschepen Els Van Hoof (CD&V) is de evaluatie van de risicowedstrijd niet volledig positief. 'Het was de bedoeling dat de Antwerp-supporters allemaal in het bezoekende vak terechtkwamen. Maar blijkbaar zijn sommige mensen erin geslaagd om toch kaarten voor de OHL-tribune te bemachtigen. Incidenten zijn uitgebleven, maar er had maar eens iets moeten gebeuren. Bovendien werden in de nacht van vrijdag op zaterdag vernielingen aangebracht in het stadion. Voor ons is het duidelijk dat Den Dreef, althans op het vlak van de veiligheid, niet geschikt is voor risicowedstrijden. Wat we daaraan tegen volgend seizoen gaan doen we bekijken nog', zegt ze.

Henri Kumps, de voorzitter van OHL, deelt de mening van de schepen. 'De staanplaatsen op de bezoekerstribune zijn opgetrokken uit los beton. Bovendien komen er in de toekomst nog wel meer wedstrijden met een verhoogd risico. Antwerp kan ook in tweede klasse blijven, Sint-Truiden en Brussels degraderen. Daarom zouden we de capaciteit van het stadion graag uitbreiden met twee tribunes met elk 1.500 zitplaatsen. Als het stadsbestuur een financiële bijdrage levert denk ik wel dat wij aan ons deel van de kosten kunnen uitgeraken', zegt Kumps.

Drie weken geleden diende OHL bij het stadsbestuur al een bouwaanvraag in voor die drieduizend extra zitplaatsen. De club ging toen uit van de veronderstelling dat wanneer OHL na de eindronde naar eerste klasse zou doorstoten die tribunes noodzakelijk waren om een licentie voor de eerste klasse te krijgen. Aangezien de kans dat de Leuvense club zal promoveren zo goed als nihil is geworden, zijn de extra zitplaatsen niet essentieel.

'Natuurlijk wil OHL die tribunes. Dat is te begrijpen. Ze hebben zich in de kijker gespeeld bij potentiële supporters en sponsors. Ook wij zijn niet blind voor de prestaties van het afgelopen seizoen, maar hebben nog geen beslissing genomen. We willen het dossier van het voetbalstadion goed uitwerken en nemen geen overhaaste beslissingen, maar het veiligheidsaspect is voor ons cruciaal', zegt Van Hoof.

Over een eventuele nieuwe thuishaven van OHL op termijn werd gisteren niet gesproken. 'Maar dat het stadion er vroeg of laat komt, staat vast', meent Kumps. 'Het is onze taak als club om financieel gezond, maar ook ambitieus te blijven. Dat zijn voor de gemeentebesturen van Leuven en Oud-Heverlee voorwaarden om met ons in zee te gaan. Blijven ijveren voor een groot en modern stadion is de beste blijk van ambitie die we kunnen geven.'
Een nieuw stadion zal verre toekomst worden, zeker als ze nieuwe tribune"s zullen plaatsen op Den Dreef.
Avatar gebruiker
plitch
 
Berichten: 43
Geregistreerd: ma 18 feb 2008, 14:52

Re: Nieuw stadion OH Leuven

Berichtdoor De Buurman » di 17 jun 2008, 11:50

Nieuwe tribunes en parking
Voetbal OHL krijgt accomodatie van eersteklasser

LEUVEN/OUD-HEVERLEE - Tegen de herfst heeft voetbalclub Oud-Heverlee Leuven (OHL) twee nieuwe tribunes met een capaciteit van meer dan drieduizend zitplaatsen. Daarvoor richten de club, Leuven en Oud-Heverlee een interlokale vereniging op.


Achtduizend plaatsen waarvan drieduizend zitplaatsen is één van de belangrijkste vereisten voor een club om te mogen aantreden in de hoogste voetbalklasse in België. Dat OHL daar het volgende seizoen nog niet speelt staat al enkele weken vast. Maar het zou volgens voorzitter Henri Kumps van weinig ambitie getuigen als dat een reden was om de ambitie van de club - de belangrijkste club in Oost-Brabant en een gezonde eersteklasser worden - terug te schroeven. Daarom werd de bouwvergunning voor twee overdekte zittribunes met ieder 1.578 plaatsen op de vakken K en I in Den Dreef die al vóór de start van de eindronde niet afgeblazen. En ook het Leuvense stadsbestuur gaat nu mee in de toekomstplannen van OHL.

'We besteden 1,2 miljoen euro voor de bouw van de twee tribunes. De staantribunes worden verbreed. OHL zelf past 400.000 euro bij. Het gaat om demonteerbare tribunes die als ze niet meer nodig zouden blijken in Den Dreef elders kunnen gebruikt worden', zegt Els Van Hoof, (CD&V),sportschepen.

Op dit moment heeft Den Dreef in totaal negenduizend plaatsen waarvan bijna tweeduizend zitplaatsen. Dat het stadsbestuur de tribunes nu laat bouwen en niet wacht tot OHL promoveert naar eerste klasse, heeft verschillende redenen, zegt ze. 'De infrastructuur van Den Dreef laat op dit moment te wensen over qua veiligheid en is niet aangepast aan de belangrijke risicomatchen die er aankomen. Bovendien is Vlaams-Brabant de enige Vlaamse provincie zonder eersteklasser en hebben voorbeelden in binnen- en buitenland aangetoond dat investeren in infrastructuur de groei van een club ten goede komt.'

Maar aan de vrijgevigheid van het stadsbestuur is een voorwaarde verbonden. Zo moet OHL zijn sociale rol voor de regio blijven vervullen. Zo is er de samenwerking met het OCMW rond tewerkstelling en mogen de jeugdspelers van alle Leuvense clubs én hun ouders gratis naar de thuiswedstrijden.

De belangrijkste voorwaarde is echter de oprichting van de interlokale vereniging 'Leuven Oud-Heverlee'. 'Dat is een samenwerking tussen de stad Leuven, de gemeente Oud-Heverlee en de club. Het biedt ons meer mogelijkheden om te overleggen en te investeren', zegt Van Hoof. Naast de bouw van de tribunes zijn ook de aanleg van kunstgrasvelden in Leuven en Oud-Heverlee, een nieuwe parking voor 250 wagens en een waterbuffer aan Den Dreef gepland. Een werkgroep onderzoekt de plaats voor een nieuw stadion.
HNB 17/06/2008
De Buurman
 
Berichten: 19
Geregistreerd: ma 02 jun 2008, 16:24

Den Dreef [Oud-Heverlee Leuven - 9.016]

Berichtdoor Frits » ma 29 sep 2008, 12:54

De werken aan de twee "tijdelijke" tribunes achter de doelen schieten redelijk goed op. Normaal moeten ze voor de thuiswedstrijd tegen Antwerp (19 oktober) klaar zijn.
Frits
 
Berichten: 18
Geregistreerd: di 16 sep 2008, 13:48

Re: Verbouwing stadion Den Dreef (OHL)

Berichtdoor witn » vr 03 okt 2008, 14:15

Allereerst welkom op het forum Frits!

Ook bedankt voor de foto's, ik had er nog geen gevonden.

Wat ik me wel af vraag is hoelang deze tribunes zouden blijven staan, ik dacht dat die tribunes blijvend waren?
witn
Beheerder
 
Berichten: 942
Geregistreerd: za 16 feb 2008, 12:52

Re: Verbouwing stadion Den Dreef (OHL)

Berichtdoor Frits » vr 03 okt 2008, 14:23

Idd, ik dacht ook dat deze zouden blijven staan. Ze zullen wel blijven staan tot ze een nieuw stadion hebben. En wetende hoeveel bloed, zweet en tranen zoiets nodig heeft in België, zal dat nog een hele tijd duren. Ik denk dat ze op die tribunes van AA Gent gaan lijken. Is ongeveer dezelfde constructie volgens mij.
Frits
 
Berichten: 18
Geregistreerd: di 16 sep 2008, 13:48

Re: Verbouwing stadion Den Dreef (OHL)

Berichtdoor jenske » vr 03 okt 2008, 18:15

Ze zijn volgens mij iets minder diep en iets steiler, anders ziet het er inderdaad hetzelfde uit... Misschien dat de zitjes ook wel een andere kleur zullen hebben dan ;)
Essevee!
jenske
 
Berichten: 546
Geregistreerd: do 24 apr 2008, 17:57

Re: Verbouwing stadion Den Dreef (OHL)

Berichtdoor witn » zo 05 okt 2008, 09:54

De achterkant staat er inmiddels ook al tegen:
Afbeelding

Ik zat te zoeken achter de capaciteit van beide tribunes, maar tot op nu nog niets gevonden.
Het zal alleszins een heel stuk gezelliger zijn.
witn
Beheerder
 
Berichten: 942
Geregistreerd: za 16 feb 2008, 12:52

Re: Verbouwing stadion Den Dreef (OHL)

Berichtdoor Chimaera » zo 05 okt 2008, 20:31

Eens er treden op liggen, zal ik eens proberen te schatten hoeveel plaatsen de tribune grofweg zou kunnen tellen. Bij de klassieke stadionbouw zijn er inkepingen in die schuine liggers (die dan van beton zijn), dan kan je op basis daarvan het aantal rijen tellen.
Chimaera
Beheerder
 
Berichten: 3303
Geregistreerd: do 21 feb 2008, 00:38
Woonplaats: Brugge

Re: Verbouwing stadion Den Dreef (OHL)

Berichtdoor Frits » ma 06 okt 2008, 07:50

Beide tribunes bieden plaats aan telkens 1.578 toeschouwers.

Bron: www.ohl.be
Frits
 
Berichten: 18
Geregistreerd: di 16 sep 2008, 13:48

Re: Verbouwing stadion Den Dreef (OHL)

Berichtdoor Frits » vr 10 okt 2008, 13:28

Nog twee weken hard werken aan de tribunes!

De opbouw van de nieuwe tribunes loopt vertraging op. Door het regenweer lopen de aannemers immers wat achter op het schema. Vandaag vond er een aannemersvergadering plaats om te bekijken hoe dit opgelost kan worden. Nu al is duidelijk dat zaterdag- en zondagwerk noodzakelijk zal zijn om de tribunes klaar te krijgen tegen volgende week zondag, met de komst van Antwerp FC.

De club kan rekenen op een ploeg vrijwilligers die helpt om de tribunes tijdig klaar te krijgen. Maar we zoeken echter nog mensen die volgende week de handen uit de mouwen willen steken. Wie de club een warm hart toedraagt, en wat tijd kan vrijmaken, mag contact opnemen met het secretariaat.
Vooral volgende week donderdag en vrijdag zal er heel wat opruim- en opkuiswerk zijn.

Gisteren, maandag, werd er gestart met de montage van de zitjes op tribune 1.
Vandaag wordt de dakconstructie op deze tribune geplaatst.
We hopen tegen zaterdagavond tribune 2 ook onder dak te krijgen.
De aanpassingen aan omheiningen en poorten zijn vandaag gestart.
De elektriciens, camera- en geluidspecialisten zijn ook vandaag gestart.

We hopen tegen begin van volgende week met de reclamepanelen te kunnen starten aan tribune 1.

Samen duimen we voor goed weer.
Frits
 
Berichten: 18
Geregistreerd: di 16 sep 2008, 13:48

Re: Verbouwing stadion Den Dreef (OHL)

Berichtdoor Greenboy » vr 10 okt 2008, 14:30

:respect: :respect:
Greenboy
 
Berichten: 579
Geregistreerd: zo 18 mei 2008, 10:22

Re: Verbouwing stadion Den Dreef (OHL)

Berichtdoor Chimaera » vr 10 okt 2008, 15:12

Mooie foto's, ze kunnen zo op Belstadions :p (mits eventueel een kleine aanpassing aan de helderheid).

Snel gebouwd, die tribunes. Maar dat is uiteraard de bedoeling van dergelijke constructies. Ze zijn uiteindelijk minder steil geworden dan ik dacht, doordat de onderste rij hoger begint dan die schuine balken van de eerste foto's.

Best mogelijk dat die tribunes zowat blijvertjes worden, zoals ook die op Gent inmiddels ook al een behoorlijke leeftijd hebben.

Komt er een kantine onder (misschien wat te krap) of achter?

Het atletiekstadion van OHL is in ieder geval bij deze volledig voltooid verleden tijd (was eigenlijk al zo sinds de nieuwe hoofdtribune over de piste heen werd gebouwd).
Chimaera
Beheerder
 
Berichten: 3303
Geregistreerd: do 21 feb 2008, 00:38
Woonplaats: Brugge

Re: Verbouwing stadion Den Dreef (OHL)

Berichtdoor Greenboy » vr 10 okt 2008, 15:55

Dit is denk ik een betaalbare manier om een tribune te plaatsen.

En het stadion zal er heel wat gezelliger door worden!
Greenboy
 
Berichten: 579
Geregistreerd: zo 18 mei 2008, 10:22

Volgende

Keer terug naar Verbouwingen

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Majestic-12 [Bot] en 1 gast