Pagina 1 van 1

Warande [6.500 | KFC Diest]

BerichtGeplaatst: za 09 mei 2009, 13:35
door Piussi
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Foto's zijn door mij ooit gemaakt

Re: Warande [Diest - 6 500]

BerichtGeplaatst: vr 12 jun 2009, 20:46
door Zeno2
Geen spectaculair stadion (wat wil je met die piste), maar van de overdekte staantribune was ik vroeger danig onder de indruk, voornamelijk door het grote dak dat gedragen wordt door slanke pilonen. Op bovenstaande foto's komt dat helaas niet tot uitdrukking.

In de jaren 70 was Diest een eersteklasser en heeft het er meermaals bomvol gezeten.
In de jaren 80 fuseerde de club met Assent dat toen kwam opzetten maar verdween stilletjes in de annonimiteit.

Re: Warande [Diest - 6 500]

BerichtGeplaatst: ma 27 jul 2009, 20:24
door Zeno2
Hier wat meer foto's van de lange staantribune. Er zijn duidelijk 2 bouwfasen te herkennen : de onderste staanzone en de bovenste zone, gescheiden van elkaar door een promenade. De bedoeling van de geel gevefde stoottreden ontgaat me volledig. Verhoogt de veiligheid niet imo.
Let ook eens op het dak. Niettegenstaande de vele kolommen vind ik dat een imposant en slank dak. Vooral omdat de 2 zijkanten op een schuine punt uitlopen om zodoende ook de tribunetoegangen te overdekken. De tribune doet me denken aan die van KVM, maar deze is veel eleganter.

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding
Afbeelding

Re: Warande [Diest - 6 500]

BerichtGeplaatst: ma 27 jul 2009, 20:37
door Zeno2
De oude hoofdtribune vind ik zeer boeiend : tribunearchitectuur uit de hoogdagen van het voetbal als volkssport.
Ook hier kan je 2 bouwfasen herkennen. Zowel aan de linker- als aan de rechterkant zijn destijds 3 traveeën bijgebouwd.
De oorspronkelijke tribune bestond uit 7 traveeën. Bij de verlengingen hebben ze telkens een stalen spant vlak naast de bestaande betonnen spanten geplaatst.
Opmerkelijk is ook dat er onderaan de linker verlenging nog een vak staanplaatsen werd voorzien.
Waarschijnlijk was dat ook het geval aan de andere kant, want het beton van de zitplaatsen daar heeft een lichtere tint (zie foto 1).

Ook valt de onoordeelkundige plaatsing op van de zwartrode kantine, die het zicht ontneemt van een deel van de tribune richting hoekschopvlag.

Deze tribune valt mooi te renoveren : gewoon ontbloten tot op het naakte betonskelet en opnieuw invullen met eigentijdse materialen en kuipzeteltjes aan veldzijde. Zou een prachtige tribune zijn, de verzoening van oude glorie en modern comfort.

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Re: Warande [6.500 - KFC Diest]

BerichtGeplaatst: vr 27 jun 2014, 16:02
door Stoemper
Afbeelding

Eentje uit de oude doos..

Re: Warande [6.500 | KFC Diest]

BerichtGeplaatst: ma 18 nov 2019, 10:16
door Stoemper
MOET VOETBALTRIBUNE SNEUVELEN VOOR DE BOUW VAN EEN NIEUW ZWEMBAD?

Tribune voetbalstadion slopen
Alleszins blijft het huidige zwembad open tot het nieuwe zwembad er effectief staat. Dat doet meteen vragen rijzen over de inplanting van het nieuwe project op de Warandesite. “Er is daar plaats genoeg”, liet schepen Brans zich ontvallen. Er is inderdaad nog wel open ruimte maar zowat elke morzel grond wordt momenteel gebruikt. De tennisclub zal allicht geen terreinen kunnen opgeven. Op de resterende percelen loopt de Finse piste en is het B-terrein van KFC Diest.

Rick Brans liet in dat verband overigens een wel zeer bizarre opmerking vallen tijdens de openbare zitting van de gemeenteraadscommissie. In de discussie over de inplanting van het zwembad vroeg hij zich af waarom de tribune van het voetbalstadion aan de Omer Vanaudenhovelaan eigenlijk moet blijven staan. “Die wordt toch nauwelijks gebruikt”, zei schepen Brans. Niemand van de aanwezige raadsleden voelde de noodzaak opborrelen om daar vragen over te stellen, wat toch enigszins verbazend is. Misschien heeft de schepen er ook helemaal geen verdere bedoelingen mee. Maar het was alleszins een opmerking waar verder moet over nagedacht worden. KFC Diest is een ambitieuze voetbalclub die terug naar de nationale afdelingen wil. Dat kan maar moeilijk zonder een deftige infrastructuur. Ze dromen bij de club van een kunstgrasveld maar tegelijkertijd de tribune slopen is dan toch een rare kronkel. In Sint-Truiden heeft gewezen voorzitter Roland Duchatelet echter het voorbeeld gegeven van hoe het anders kan. De steenrijke industrieel gooide een tribune plat en integreerde een hotel met tribune in het voetbalstadion. Hotels en zwembaden hebben wel wat met mekaar gemeen. Als Hotel Stayen kan, dan kan Hotel Warande ook. Al zijn de zakken van Roland Duchatelet allicht dieper dan die van de stad Diest.

Het volledige artikel:
https://holahageland.net/2019/11/15/moe ... w-zwembad/