Sportpark Lakerveld [DBC Houthalen - 2.000]

Post hier alle nieuwtjes en informatie over de Belgische indoor arena's.

Sportpark Lakerveld [DBC Houthalen - 2.000]

Berichtdoor Chimaera » vr 06 maart 2009, 12:34

1. Fiche
Naam: Sportpark Lakerveld
Adres/locatie: Guldensporenlaan 16 A, 3530 Houthalen-Helchteren
Totale capaciteit: 2.000
Ingebruikname: november 2006
Kostprijs: 5,3 miljoen euro
Club: Dames Basketbalclub Houthalen

2. Beschrijving van de infrastructuur:
Gelijkvloers: hal-A, kleedkamers (centraal blok)
Eerste verdieping: hal-B, turnzaal, cafetaria (centraal blok) en toegang tot de (telescopische) tribunes van hal-A (2000 zitplaatsen)
Tweede verdieping: dans- en gevechtsportzaal (centraal blok), passerelle met uitzicht op hal-A, vergaderruimte
Aan de achterzijde van het gebouw bevindt zich een atletiekstadion met voetbalveld.

3. Verhaal van de arena:
Eind 1999 won de combinatie Technum/De Gregorio de nationale wedstrijd, uitgeschreven door het gemeentebestuur van Houthalen. Hun basketbalploeg speelde toen nog in eerste nationale en men had dringend een aangepaste hal nodig. Enige tijd daarna verdween de club uit de hoogste divisie en de gemeente besliste om het project te “verkleinen”. Het oorspronkelijke concept bleek zich daar wonderwel toe te lenen. Dankzij de flexibele opbouw (hal/centrale cafetaria/hal) konden elk van de drie onderdelen naar believen aangepast worden. Het terrein vertoont verder een groot niveauverschil, waar we dankbaar van gebruik maken. De “grote” hal kon op die manier een verdieping lager aangezet worden. Dit creëert niet alleen een erg goed overzicht, het geeft het binnenkomen ook een ‘theatraal’ gevoel.

Alfredo De Gregorio: “Dit concept hebben we ook toegepast voor het sportcomplex in Leuven op de Philips-site. Het café, het ontmoeten, is het centrum van het complex. Het is een omgekeerde arena. Het volk is hier het middelpunt. In Houthalen kwam er nog eens het extra element van het niveauverschil bij. Dit niveauverschil laat de hele puzzel als het ware zo wondermooi en simpel in mekaar klikken. Door dit te gebruiken optimaliseren we het grondverzet, de evacuatie van het complex wordt zeer overzichtelijk en super veilig, de sporthal wordt van binnenuit erg leesbaar en transparant, de toeschouwers dalen af in de grote hal waardoor die aan theatraliteit wint. De volumes zijn van buitenuit eenvoudig en herkenbaar. De materialen ook; metaal voor de hallen, zwarte baksteen voor het middendeel. Het niveauverschil geeft de landscaping een extra dimensie. Het sportcomplex zal als het ware in een groen schilderij ingesneden staan.”

Artikel Waterpas van juni 2007

Bron: http://www.degregorio.be

4. Foto's:
Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding

Bron: http://www.degregorio.be
Chimaera
Beheerder
 
Berichten: 3561
Geregistreerd: wo 20 feb 2008, 23:38
Woonplaats: Brugge

Keer terug naar Belgische Indoor Arena's

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast