Nieuw: De Plaon [Mechelen - 502]

Post hier alle nieuwtjes en informatie over de Belgische indoor arena's.

Nieuw: De Plaon [Mechelen - 502]

Berichtdoor Chimaera » di 06 dec 2011, 13:00

Sporthal aan Oud Oefenplein

woensdag 06 juli 2011, 05u00

MECHELEN - Maandag werd de eerste steen gelegd voor de nieuwe sporthal De Plaon in de wijk Oud Oefenplein in Mechelen.

In de zomer van 2012 moet de bouw van de nieuwe sporthal klaar zijn.

Het sportcomplex komt te liggen in de Eksterstraat en zal beschikken over 1.440 m² zaalruimte. Er komt ook een tribune voor 500 toeschouwers. 'Sportieve Mechelaars kunnen er terecht voor zaalvoetbal, handbal, volleybal, basketbal, badminton en andere zaalsporten. Daarnaast komen er ook overdekte petanqueterreinen, een ruime cafetaria en verschillende kleedkamers', zegt schepen van Sport Koen Anciaux (Open Vld).

De sporthal krijgt de naam De Plaon omdat de wijk Oud Oefenplein zo genoemd wordt in de Mechelse volksmond. 'In de toekomst willen we vaker kiezen voor zulke Mechelse benamingen. Sporthal De Plaon wordt even groot als onze grootste sporthal, namelijk die van De Nekker. Zo'n sportcomplex was er nog niet in Mechelen-Noord, ook al gaan we de sporthal aan de Donkerlei binnenkort verder uitbreiden', aldus Anciaux. 'Om de nieuwe sporthal te bouwen, moesten 38 verouderde sociale woningen wijken. We hopen om met deze bouw de wijk Oud Oefenplein wat ademruimte te geven.'

De totale kosten voor de sporthal worden door de stad geraamd op 3 miljoen euro. Er moet wel nog een uitbater worden gevonden voor het nieuwe complex.

Bron: HNB

Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding
Chimaera
Beheerder
 
Berichten: 3561
Geregistreerd: wo 20 feb 2008, 23:38
Woonplaats: Brugge

Re: Project: de Plaon [Mechelen - 500]

Berichtdoor krcgenk » za 24 dec 2011, 16:23

concept lijkt gepikt van de sporthal in bocholt.
krcgenk
 
Berichten: 42
Geregistreerd: vr 29 mei 2009, 16:42

Re: Project: de Plaon [Mechelen - 500]

Berichtdoor Chimaera » za 20 okt 2012, 12:44

Ook dit project had ik uit het oog verloren:

TRIBUNE VOOR 502 PERSONEN VOOR BEOEFENING COMPETITIESPORT
Nieuwe sporthal ‘De Plaon’ opent de deuren
WOENSDAG 29 AUGUSTUS 2012, 03U00 AUTEUR: CHRISTOPHE LÉGÈRE

Afbeelding
In de grote hal wordt onder meer volleybal, handbal en zaalvoetbal gespeeld.

MECHELEN - Gisteren is in Mechelen de nieuwe sporthal ‘De Plaon’ op het Oud-Oefenplein officieel geopend. De sporthal kostte 3.735.000 euro en bevindt zich in de Eksterstraat.
‘De sporthal kreeg de naam ‘De Plaon’ omdat de wijk Oud Oefenplein zo wordt genoemd in de Mechelse volksmond’, vertelt schepen van Sport Koen Anciaux (Open VLD). ‘Met deze sporthal realiseren we een volwaardige sportinfrastructuur met de nodige tribunecapaciteit voor de beoefening van competitiesport. Met de aanwezigheid van een overdekte petanqueruimte zullen ook de meer recreatieve sporters hier zeker hun gading vinden.’

De avonduren worden in hoofdzaak ingenomen door Mechelse sportverenigingen die in de sporthal de kans krijgen om hun bestaande werking verder te ontplooien. Volleybalclub Mavoc, zaalvoetbalclub Salaam, handbalclub Welta en nog enkele kleinere zaalvoetbalclubs zijn voor dit sportseizoen de vaste gebruikers.

De daguren worden voornamelijk ingevuld door scholen. Seniorenverenigingen, wijkwerkingen en de stedelijke sportdienst kunnen op vrije momenten ook terecht in de sporthal om een sportief aanbod te ontwikkelen.

Het nieuwe complex beschikt over een hal van 45 bij 32 meter voor zaalvoetbal, handbal, korfbal, volleybal, basketbal en badminton. Er is tribunecapaciteit voor 502 personen en er zijn 10 verrolbare tribunes voor grote sportevenementen.

‘De bouw van een sporthal in deze wijk betekent ook een verademing voor de buurt’, meent Anciaux. ‘Het creëert een locatie waar bewoners aan sport kunnen doen en elkaar kunnen ontmoeten. De hal verbetert zo de leefbaarheid van de wijk. Tegelijk zorgt een sporthal, door het komen en gaan van sporters en bezoekers, ook voor een zekere sociale controle.’

In een latere fase komt aan de overzijde van de straat nog een dienstencentrum.
Bron: Het Nieuwsblad
Chimaera
Beheerder
 
Berichten: 3561
Geregistreerd: wo 20 feb 2008, 23:38
Woonplaats: Brugge


Keer terug naar Belgische Indoor Arena's

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast