Nieuw Olympiabad [Brugge - 500]

Post hier alle nieuwtjes en informatie over de Belgische indoor arena's.

Nieuw Olympiabad [Brugge - 500]

Berichtdoor Chimaera » vr 20 jun 2014, 14:19

In Brugge wordt momenteel volop gebouwd aan een nieuw zwembad. Dat moet het huidige Olympiabad vervangen en komt op het voetbalveld achter de bowling en het bijgebouw van het provinciebestuur. Als er wedstrijden zijn in het Jan Breydelstadion passeerden de fans van de bezoekende ploeg hier altijd, nu komen ze dus voorbij de bouwwerf van het zwembad.

Ik weet niet of men het verlies van één voetbalveld zal compenseren door na de afbraak van het oude zwembad daar een nieuw terrein aan te leggen.

Normaliter had het zwembad deze maand geopend moeten worden maar dit zit er niet meer in, denk ik. https://www.brugge.be/nieuw-provinciaal ... -is-gelegd

Exacte ligging: http://binged.it/1iPB31n
(het valt me trouwens net op wat voor zever en foute informatie door gebruikers bovenop die kaart is geplaatst in en rond het stadion)

Het zwembad wordt minder diep dan het huidige (3m ipv 5m) en krijgt geen duiktoren, wat het Olympiabad net zo speciaal maakte (zie De Grote Sprong). Het wordt gebouwd en uitgebaat door S&R http://www.sr-olympia.be/

De capaciteit voor toeschouwers wordt wel opgetrokken van 400 nu naar 500 in het nieuwe zwembad. Olympia had ook geen officiële lengte van 50m omdat men bij de bouw stomweg vergeten was dat de betegeling nog wat van de lengte zou afnemen. Hopelijk maakt men niet dezelfde fout.

Het grote verschil met het huidige gebouw is dat in het nieuwe een uitgebreid recreatief gedeelte komt, gescheiden van het 50m-bad, met onder meer een wildwaterbaan. In het huidige zwembad komt alles in hetzelfde bad uit: duiktoren, glijbanen, recreatieve en sportieve zwemmers, al is er een mobiele wand die het lage en diepe gedeelte van elkaar scheidt.

Werffoto's:
http://www.sr-olympia.be/wp-content/upl ... 090042.jpg
http://www.sr-olympia.be/wp-content/upl ... 080586.jpg
http://www.sr-olympia.be/wp-content/upl ... 090264.jpg
Alle foto's sinds oktober: http://www.sr-olympia.be/info/werffotos/

Simulaties:
Afbeelding
Afbeelding
Plannen:
Afbeelding
Afbeelding
De plannen stonden in hoge resolutie op de website van de provincie West-Vlaanderen maar dat is helaas niet meer beschikbaar.
Chimaera
Beheerder
 
Berichten: 3561
Geregistreerd: wo 20 feb 2008, 23:38
Woonplaats: Brugge

Re: Nieuw Olympiabad [Brugge - 500]

Berichtdoor Chimaera » za 13 jun 2015, 13:32

Het Olympiabad behoort nu tot het collectieve Brugse geheugen, het is vorige maand volledig afgebroken. Sinds deze maand (of eind vorige maand) is het nieuwe S&R Olympia in gebruik.
Chimaera
Beheerder
 
Berichten: 3561
Geregistreerd: wo 20 feb 2008, 23:38
Woonplaats: Brugge


Keer terug naar Belgische Indoor Arena's

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten

cron