Nieuwe Voetbaltempels WK 2018

Post hier alles over de Belgische (voetbal)stadions, van oude vervallen stadions tot splinternieuwe tempels.

Re: Nieuwe Voetbaltempels WK 2018

Berichtdoor witn » do 02 dec 2010, 08:18

Go go Belgium! Hup hup Holland!
Afbeelding
witn
Beheerder
 
Berichten: 942
Geregistreerd: za 16 feb 2008, 11:52

Re: Nieuwe Voetbaltempels WK 2018

Berichtdoor Chimaera » do 02 dec 2010, 08:31

Nog een halfuurtje en België/Nederland beginnen eraan, daarna is het aftellen naar 16u... Onze kansen zijn weliswaar klein, het blijft toch een unieke dag. Hopelijk niet té uniek als we er naast grijpen, al hoor je wel vaak dat we in de toekomst effectief nog veel minder kans zullen maken om zo'n evenement binnen te halen.
Chimaera
Beheerder
 
Berichten: 3704
Geregistreerd: wo 20 feb 2008, 23:38
Woonplaats: Brugge

Re: Nieuwe Voetbaltempels WK 2018

Berichtdoor Chimaera » do 02 dec 2010, 09:01

In de rand van het WK-gebeuren vandaag:

Stedelijk Ziekenhuis krijgt FIFA-erkenning

Donderdag 02 december 2010

BRUGGE/ROESELARE - Twee West-Vlaamse ziekenhuizen hebben een prestigieuze onderscheiding gekregen van de Wereldvoetbalbond FIFA: het Brugse AZ Sint-Jan en het Stedelijk Ziekenhuis Roeselare.

Via een brief aan de Belgische Voetbalbond liet FIFA-voorzitter Joseph Blatter weten dat zowel het Brugse AZ Sint-Jan als het Stedelijk Ziekenhuis in Roeselare zich vanaf nu FIFA Medical Centre of Excellence mogen noemen. Met de oprichting van een wereldwijd netwerk van dergelijke medische centra wil de FIFA verzekeren dat hun spelers op ieder continent terecht kunnen voor de geschikte en gespecialiseerde medische behandeling. Voorlopig zijn nog maar een twaalftal dergelijke centra erkend.

Enige in België

‘De bedoeling is dat er op termijn een zestigtal van die centra komen, maar voorlopig zijn wij zijn alvast de eerste en enige ziekenhuizen in België die deze erkenning krijgen', bevestigt dokter Jan De Neve van de afdeling Sportgeneeskunde van het AZ Sint-Jan.

De Wereldvoetbalbond hecht vooral veel waarde aan de expertise die beide ziekenhuizen in de loop der jaren hebben opgebouwd. Zo is het Roeselaarse Stedelijk Ziekenhuis een koploper op het vlak van blessurepreventie. Maandag geven beide ziekenhuizen meer uitleg bij de erkenning.
Bron: HNB

Toeval, of heeft het er mee te maken dat Michel D'Hooghe, lid van het Uitvoerend Comité en voorzitter van de medische commissie van de FIFA, naast zijn eigen praktijk aan de Brugse Langerei, ook werkt in het AZ Sint-Jan?
Chimaera
Beheerder
 
Berichten: 3704
Geregistreerd: wo 20 feb 2008, 23:38
Woonplaats: Brugge

Re: Nieuwe Voetbaltempels WK 2018

Berichtdoor Chimaera » do 02 dec 2010, 16:37

De roebels hebben het gehaald...
Chimaera
Beheerder
 
Berichten: 3704
Geregistreerd: wo 20 feb 2008, 23:38
Woonplaats: Brugge

Re: Nieuwe Voetbaltempels WK 2018

Berichtdoor Chimaera » do 02 dec 2010, 16:52

Rusland en Qatar, 2 landen vol oliekapitaal... need to say more? Vooral in het geval van Qatar ligt het er toch vingerdik op waar het om gaat bij de FIFA.
Chimaera
Beheerder
 
Berichten: 3704
Geregistreerd: wo 20 feb 2008, 23:38
Woonplaats: Brugge

Re: Nieuwe Voetbaltempels WK 2018

Berichtdoor witn » do 02 dec 2010, 16:52

Chimaera schreef:De roebels hebben het gehaald...

2 keer blijkbaar. Rusland en Qatar, de 2 slechtste keuzes.
witn
Beheerder
 
Berichten: 942
Geregistreerd: za 16 feb 2008, 11:52

Re: Nieuwe Voetbaltempels WK 2018

Berichtdoor Zeno2 » do 02 dec 2010, 17:20

Rusland kan met goede wil nog enigszins begrepen worden, maar Qatar is een regelrechte schande. Pure anti-voetbal.
Zeno2
 
Berichten: 329
Geregistreerd: di 03 maart 2009, 20:37

Re: Nieuwe Voetbaltempels WK 2018

Berichtdoor Chimaera » do 02 dec 2010, 18:00

Op de "stadiums and sport arenas"-sectie van Skyscrapercity stuift het ook enorm momenteel, dat kan je wel bevestigen Zeno2 want ik las er net nog enkele posts van je. Vooral de winst van Qatar tart alle verbeelding, terecht. Er is werkelijk geen enkel zinnig argument te bedenken om het daar te houden, dus moeten er wel ferme cadeau's zijn uitgedeeld.

Veel kans dat B/NL nog als tweede zijn geëindigd? Rusland haalde 12 stemmen in de tweede ronde, de Engeland-stemmers uit de eerste ronde hebben waarschijnlijk op ons gestemd. Maar wat koop je ermee.
Chimaera
Beheerder
 
Berichten: 3704
Geregistreerd: wo 20 feb 2008, 23:38
Woonplaats: Brugge

Re: Nieuwe Voetbaltempels WK 2018

Berichtdoor rudolf112 » do 02 dec 2010, 19:01

Ongelooflijk. Against modern football. Iedereen met een voetbal-ziel zou op ons gestemd hebben. Maarja de meerderheid was weer eens geld, geld, geld. Dag dag mooie toekomst Bene voetbal
rudolf112
 
Berichten: 94
Geregistreerd: vr 07 mei 2010, 15:28

Re: Nieuwe Voetbaltempels WK 2018

Berichtdoor witn » vr 03 dec 2010, 08:19

'Gemiste kans om aan te sluiten bij Europa'

Wat blijft er straks over van de Belgische WK-droom? Premier Yves Leterme riep zijn collega's op om de stadiondossiers niet los te laten. Maar onder meer Gilles De Bilde vreest dat diverse dossiers op de lange baan worden geschoven. 'Dit is een gemiste kans voor ons voetbal.' Bart Lagae in Zürich
Een WK als impuls voor nieuwe stadions. Dat was het basisidee waarmee Alain Courtois zes jaar geleden aan zijn wereldbekerproject begon. De MR-senator beweerde dat 'ook als we het niet halen er toch nieuwe stadions zouden zijn'. Maar nu Rusland met de pluimen van 2018 aan de haal gaat, dreigen die projecten toch in de koelkast te belanden. Dat is althans de vrees van Gilles De Bilde.

'Dit is een gemiste kans', zei De Bilde gisteren in Zürich. 'Als je zo'n WK wint, weet je dat je nieuwe subsidies zult krijgen. De regering springt op de kar en de stadions zouden er komen. Nu zullen er een aantal projecten op de lange baan worden geschoven. En zoals je weet: stilstaan is achteruitgaan.'

Van alle Belgische WK-ambassadeurs was De Bilde het meest sceptisch. 'De kloof met de rest van Europa wordt alleen maar groter. Anderlecht gaat een nieuwe ring bouwen, maar dat is een project op middellange termijn. Nogmaals: dit is een gemiste kans. Nogmaals is bewezen dat in voetbal alles om geld draait. En dat wordt met de keuze van vandaag nog eens dik in ons gezicht gewreven. De combinatie van Qatar en Rusland is gewoon te veel.'

Beloofde steun niet ingetrokken

Premier Yves Leterme probeerde minder dramatisch te klinken. 'Ik denk dat iedereen inziet dat de sportwereld nood heeft aan nieuwe infrastructuur. Laten we de komende dagen eerst de ontgoocheling verwerken. Maar ik doe een oproep aan de bond, de collega's van de regering en de onderhandelaars van het nieuwe regeerakkoord om de dynamiek die ontstaan is niet te laten verloren gaan.'

Of aan Letermes oproep gehoor wordt gegeven, zal de komende maanden moeten blijken. De Vlaamse minister van Sport Philippe Muyters liet alvast weten dat de al beloofde steun niet wordt teruggetrokken. 'De regering heeft voor de zomer nog beslist dat dossier te laten doorlopen, alle voorwaarden blijven gelden', zei Muyters in een mededeling.

Bondsvoorzitter François De Keersmaecker ziet de toekomst van onze stadions zonnig tegemoet. 'Nieuwe stadions zijn nodig als we niet willen dat het Belgische voetbal achterop hinkt. Maar ik denk dat we nu de politieke contacten hebben om ons op de goede weg te zetten.'

Sommige clubvoorzitters, zoals Herbert Houben van Genk en Abbas Bayat van Charleroi, hebben echter hun twijfels.

'Eerlijk gezegd weet ik niet wat er van ons project gaat worden', zei Bayat. 'In de realiteit staan we nergens. Onze minister van Sport André Antoine is niet akkoord met de vooropgestelde site. Moeten we het dan wel bouwen? Ik geloof niet dat er een oplossing komt voor de volgende gemeenteraadsverkiezingen in 2012.'

Afwachten hoe de stadiondossiers in Brugge, Gent, Antwerpen, Brussel en Luik zullen evolueren.

http://www.nieuwsblad.be/article/detail ... =GFR336L2J
witn
Beheerder
 
Berichten: 942
Geregistreerd: za 16 feb 2008, 11:52

Re: Nieuwe Voetbaltempels WK 2018

Berichtdoor Chimaera » vr 03 dec 2010, 09:16

Het zou mooi zijn als ze dezelfde planning zouden aanhouden, dus zelfs zonder WK nieuwe of vernieuwde stadions in Brugge, Gent, Genk, Antwerpen, Brussel, Charleroi, Luik, Waregem enz. tegen ten laatste 2018.

Nou ja. Charleroi is een groot vraagteken. Zelfs in Luik is ineens niks nog zeker. Dat Genk ineens begint te twijfelen verbaast me, deze week nog kwam er zogezegd zéker een stadion met 34.000 plaatsen, zelfs zonder WK... Waregem, STVV en Gent komen wel in orde, Anderlecht ook. In Antwerpen hangt het nu volledig van de clubs af, in Brugge wordt van alles beloofd maar ben ik er nog altijd niet gerust in. En de Heizel, daar maak ik me niet te veel illusies meer over. Als het niet teveel geld mag kosten kunnen ze misschien gewoon de hoofdtribune uitbouwen met meer VIP-infrastructuur en eventueel de tribunes doortrekken in de bochten (als dat lukt, want ik denk dat de hoofdtribune een ander profiel heeft dan de rest van het stadion).
Chimaera
Beheerder
 
Berichten: 3704
Geregistreerd: wo 20 feb 2008, 23:38
Woonplaats: Brugge

Re: Nieuwe Voetbaltempels WK 2018

Berichtdoor witn » za 04 dec 2010, 08:20

"Misschien moeten we nog eens een EK organiseren"
Harry Been, CEO van de HollandBelgium Bid vindt dat beide landen ambitieus moeten blijven en zich opnieuw kandidaat moeten stellen voor een groot toernooi. De Nederlander denkt daarbij aan het Europees kampioenschap.

België en Nederland organiseerden het EK al eens in 2000. Beide landen wilden graag ook het WK 2018 organiseren, maar dat mislukte. Rusland kreeg het WK van de FIFA toegewezen.
"Een WK wordt moeilijk. Vier jaar na Qatar, in 2026, zal het WK volgens mij aan een Noord-Amerikaans land worden toegewezen. Dus we spreken dan al over 2030 of 2034, maar dat is nog heel lang", beseft Been, die ook secretaris-generaal is van de Nederlandse voetbalbond (KNVB).
"Maar een EK, wie weet... Ik heb alvast heel goed kunnen samenwerken met de Belgen. We moeten ambitie tonen en deze positieve beweging blijven doorzetten. Ook de ontwikkeling van de stadions moet blijven doorgaan."
Auteur: Fabian Morren


Een WK zie ik ook niet meer komen naar Belgie & Nederland. Een EK daarentegen zou wel mogelijk zijn. Maar het blijft natuurlijk nog verre toekomstmuziek.
witn
Beheerder
 
Berichten: 942
Geregistreerd: za 16 feb 2008, 11:52

Re: Nieuwe Voetbaltempels WK 2018

Berichtdoor witn » za 04 dec 2010, 08:28

Chimaera schreef:Het zou mooi zijn als ze dezelfde planning zouden aanhouden, dus zelfs zonder WK nieuwe of vernieuwde stadions in Brugge, Gent, Genk, Antwerpen, Brussel, Charleroi, Luik, Waregem enz. tegen ten laatste 2018.

Nou ja. Charleroi is een groot vraagteken. Zelfs in Luik is ineens niks nog zeker. Dat Genk ineens begint te twijfelen verbaast me, deze week nog kwam er zogezegd zéker een stadion met 34.000 plaatsen, zelfs zonder WK... Waregem, STVV en Gent komen wel in orde, Anderlecht ook. In Antwerpen hangt het nu volledig van de clubs af, in Brugge wordt van alles beloofd maar ben ik er nog altijd niet gerust in. En de Heizel, daar maak ik me niet te veel illusies meer over. Als het niet teveel geld mag kosten kunnen ze misschien gewoon de hoofdtribune uitbouwen met meer VIP-infrastructuur en eventueel de tribunes doortrekken in de bochten (als dat lukt, want ik denk dat de hoofdtribune een ander profiel heeft dan de rest van het stadion).


Charleroi zou nu toch een nieuw stadion bouwen, Leuven wordt voor een onbepaalde tijd uitgesteld. Standard zou een van dezer dagen een vergadering hebben over het stadion (dacht ik, niet 100% zeker). De Heizel blijft een vraagteken. Sowieso zou er geen nieuw stadion kunnen gebouwd worden voor 2020. Geen idee of men gaat doorgaan met de plannen of niet.

De meeste plannen zouden momenteel dus wel doorgaan, alleen het tijdschema en de capaciteiten worden aangepast.
witn
Beheerder
 
Berichten: 942
Geregistreerd: za 16 feb 2008, 11:52

Re: Nieuwe Voetbaltempels WK 2018

Berichtdoor rudolf112 » zo 05 dec 2010, 14:58

EK het liefst Holland apart. Gaat makkelijk in 2020. Voor 2020 hebbben we genoeg stadions in ons eentje om daar aan te voldoen.
rudolf112
 
Berichten: 94
Geregistreerd: vr 07 mei 2010, 15:28

Re: Nieuwe Voetbaltempels WK 2018

Berichtdoor Chimaera » zo 05 dec 2010, 16:27

rudolf112 schreef:EK het liefst Holland apart. Gaat makkelijk in 2020. Voor 2020 hebbben we genoeg stadions in ons eentje om daar aan te voldoen.
Ik weet niet of 6 x 30.000 + 2 à 3 x 50.000 zoals in 2000 nog voldoende zal zijn in 2020 (24 deelnemende landen). Daarnaast zou ik als Belg liever opnieuw een EK met België én Nederland zien, omdat dat een garantie zou zijn voor nieuwe stadions bij ons en een EK in België eveneens qua infrastructuur nogal hoog gegrepen is.
Chimaera
Beheerder
 
Berichten: 3704
Geregistreerd: wo 20 feb 2008, 23:38
Woonplaats: Brugge

Vorige

Keer terug naar Belgische Outdoor Stadions

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten