Stedelijk Sportcentrum Meesterstraat [SK Sint-Niklaas- 3000]

Huidige stadions met bouwkoorts.

Stedelijk Sportcentrum Meesterstraat [SK Sint-Niklaas- 3000]

Berichtdoor Chimaera » ma 26 maart 2012, 10:34

22/03 Sint-Niklaas gaat stadion verbouwen: "Is onvoldoende voor promotie"

SK Sint-Niklaas heeft grote plannen. Voorzitter Van Lijsebetten wil het stadion en de omgeving rondom het complex een stevige opknapbeurt geven om zo zijn ambitieuze plannen kracht bij te zetten.

SK Sint-Niklaas wil het complex in de Meesterstraat verder uitbreiden. Naast extra parkeergelegenheid en extra voetbalvelden denkt de flamboyante voorzitter ook aan een nieuwe hoofdtribune. De club gaf al groen licht voor de uitbreidingsplannen waardoor een verdubbeling van het aantal parkeerplaatsen en de aanleg van drie nieuwe voetbalvelden sowieso een go krijgt.

Van Lijsebetten licht zijn bouwplannen toe in Gazet van Antwerpen. "Door de aankoop van twee huizen die links naast de inrit liggen, kunnen we die toegangsweg gevoelig verbreden. Dat is niet alleen belangrijk voor de veiligheid, maar het levert ook extra parkeerplaatsen op. Als die gronden aan het sportcomplex worden toegevoegd, kunnen we onze huidige parkeercapaciteit verdubbelen tot meer dan zeshonderd plaatsen."

De club heeft één van de twee huizen ondertussen al kunnen aankopen. De onderhandelingen voor de aanschaf van de andere woning zijn nog volop bezig.

"We hebben steeds meer jeugdspelers op onze terreinen", verduidelijkt de voorzitter de plannen voor drie extra oefenvelden. "Voor hen is het vaak erg krap. We kregen twee jaar geleden geen toestemming om een aantal pleinen te gebruiken van het sportcomplex in Puyenbeke. Daarom moeten we op onze eigen site meer plaats creëren."

NAAR EERSTE KLASSE

Naast de uitbreidingsplannen denkt de club ook aan een de bouw van een nieuwe tribune. "We begonnen met deze club vanaf nul, en staan nu in tweede klasse. We leveren fantastische prestaties, maar toch slagen we er niet in om de inwoners van Sint-Niklaas massaal naar ons stadion te krijgen.

"Tijdens topwedstrijden zoals tegen Waasland-Beveren, Aalst en Antwerp ontvingen we telkens drieduizend bezoekers, maar bij de andere thuiswedstrijden is de opkomst maar 'gewoontjes'. In het geval we binnen vijf of tien jaar naar de eerste klasse zouden promoveren, is een accommodatie als deze niet toereikend."

Ondertussen bouwt de club ook aan het hoofdgebouw. Daar wordt een buitentrap verwijderd, en komt er een nieuwe vergaderzaal voor de jeugd en een receptiezaal voor de bezoekers. De politie krijgt er ook een eigen veiligheidspost. (JS)
Bron: nr10.be

Bedankt voor de tip, rsca_karsten!
Chimaera
Beheerder
 
Berichten: 3687
Geregistreerd: wo 20 feb 2008, 23:38
Woonplaats: Brugge

Re: Stedelijk Sportcentrum Meesterstraat [SK Sint-Niklaas- 3

Berichtdoor Chimaera » vr 21 nov 2014, 16:18

Niets meer van gehoord, met de degradatie (intussen in vierde klasse) zal dit plan wel opgeborgen zijn zeker?
Chimaera
Beheerder
 
Berichten: 3687
Geregistreerd: wo 20 feb 2008, 23:38
Woonplaats: Brugge


Keer terug naar Verbouwingen

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 3 gasten