Stade du Pays de Charleroi [17.824? - R. Charleroi SC]

Huidige stadions met bouwkoorts.

Re: Stade du Pays de Charleroi [17.824? - R. Charleroi SC]

Berichtdoor Homer » vr 09 maart 2018, 09:23

Het zal ongetwijfeld niet een van de werken zijn waarover het gaat, maar is een dak zonder steunpalen op termijn mogelijk? Of zijn die kosten dermate hoog dat dat de moeite niet is? Want op zich vind ik het stadion van Charleroi zoals dat vandaag is best ok (tenminste zodra ook in het bezoekersvak die rode zitjes vervangen zijn). Het is een eenvormig stadion dat qua capaciteit volgens mij perfect aansluit op de realiteit. Alleen die gigantische palen vind ik maar niks :D en ik kan aannemen dat dat vanuit de tribune ook niet altijd een pretje is.
Homer
 
Berichten: 17
Geregistreerd: do 01 feb 2018, 16:19

Re: Stade du Pays de Charleroi [17.824? - R. Charleroi SC]

Berichtdoor Chimaera » vr 09 maart 2018, 11:30

Zolang die lichtmasten blijven staan is het in principe mogelijk om terug een dak zonder palen te voorzien, al moeten de liggers tussen de masten dan wel vervangen of versterkt worden door/met een ander/extra exemplaar, die zijn niet voorzien op een volledige overspanning zonder bijkomende ondersteuning.

Tribune 3 is een moeilijker geval, daar zit je nog met een tweede rij palen dieper in de tribune. Deze op de zijkanten vormen geen visuele hindernis, de rest wel. Het zijn geen restanten van de ondersteuning voor de tweede ring, deze palen zijn gezet voor het huidige dak en zullen dus wel essentieel zijn. De enige oplossing voor de zichtbelemmering van T3 lijkt me dan ook een volledig nieuw, sterker dak dat integraal rust op een nieuwe ligger vooraan en de achterkant van de tribune.
Chimaera
Beheerder
 
Berichten: 3705
Geregistreerd: wo 20 feb 2008, 23:38
Woonplaats: Brugge

Re: Stade du Pays de Charleroi [17.824? - R. Charleroi SC]

Berichtdoor fandestades » di 01 sep 2020, 22:28

Le stade de Charleroi prêt pour la Coupe d’Europe (vidéo)
Le Sporting de Charleroi a décroché une très belle troisième place en fin de saison 2019-2020. Un classement historique qui a permis aux Zèbres de se qualifier pour les tours préliminaires de l’Europa League.

Partenaire du Sporting de Charleroi depuis de nombreuses années, Wanty est fier de participer à sa façon à l’aventure européenne du matricule 22 en modernisant l’éclairage du Stade du Pays de Charleroi afin de le rendre conforme aux normes UEFA.

Pour cela, il a fallu faire passer l’éclairage de 1250 à 1400 lux. Les tests officiels ont été réalisés en soirée ce lundi 31 août en présence des représentants de l’Union belge de football et de l’UEFA… et se sont révélés concluants! Pour atteindre cette norme, nos équipes ont:

installation des nouveaux projecteurs LED (d’une puissance de 2000 watts / pièce),
reparamétrage et nettoyage des 150 projecteurs déjà installés afin d’obtenir une répartition uniforme de l’éclairage,
réalisation une nouvelle distribution électrique.
Un travail à plus de 30 mètres de hauteur, avec des conditions d’accès particulièrement difficiles puisque les nacelles élévatrices ne pouvaient pas accéder à la pelouse afin de ne pas l’endommager.

Des projecteurs « ArenaVision »
Les nouveaux projecteurs installés sont de type ArenaVision. La qualité et la précision de leur éclairage assurent une vision idéale des rencontres de football, une précision des couleurs, une lumière parfaite et incomparable afin d’intensifier les émotions des joueurs, des spectateurs et des téléspectateurs. Ces projecteurs éliminent également les effets de scintillement, ce qui garantit des images parfaites, même lorsqu’elles sont filmées avec des caméras super-ralenti.


Bron: https://www.wanty.eu/stadecharleroi/?fb ... dyghWDlS3U
fandestades
 
Berichten: 7
Geregistreerd: do 26 mei 2016, 13:16


Re: Stade du Pays de Charleroi [17.824? - R. Charleroi SC]

Berichtdoor Pieterjan » di 06 apr 2021, 09:27

Goeie 1 april mop!
Pieterjan
 
Berichten: 102
Geregistreerd: do 16 jun 2016, 00:40

Vorige

Keer terug naar Verbouwingen

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten

cron