Nieuwe tribune voor Vigor-Wuitens Hamme

Huidige stadions met bouwkoorts.

Nieuwe tribune voor Vigor-Wuitens Hamme

Berichtdoor witn » wo 21 jan 2009, 08:05

Het Gemeentelijk Sportstadion van Vigor-Wuitens in de Sportpleinstraat krijgt een nieuwe tribune voor 1.600 tot 2.000 toeschouwers. Dat bevestigt burgemeester Paul Van de Casteele (CD&V). De bouw van stadionverlichting werd uitgesteld. Vigor-Wuitens treedt als bouwheer op.

HAMME - "Twee grote projecten moeten dringend worden uitgevoerd, een nieuwe tribune en een stadionverlichting. De keuze voor 2009 viel op een nieuwe tribune vooral om veiligheidsredenen.

De staantribune aan de kant van de tennisterreinen en het gemeentelijk zwembad is onveilig. Vooral losliggende stenen zijn een kwaal. Bij controle wenkt een rode kaart. Daarom werd de bouw van stadionverlichting voorlopig uitgesteld."

Boven toegangsweg

Op de plaats van de huidige staantribune komt er een nieuwe zittribune die boven de toegangsweg naar tennisvelden en zwembad wordt gebouwd. Die tunnel moet hoog en breed genoeg zijn voor een doorgang van ondermeer veiligheids- en onderhoudsdiensten te waarborgen.

Volgens schepen van Sport François De Graef (CD&V) kan ook de verlichting van het stadion niet lang meer uitgesteld worden, zeker wanneer Vigor-Wuitens in tweede klasse blijft.

"Ik pleit er alvast voor dat bij bouw van de nieuwe tribune alle elektriciteitsleidingen en aansluitingspunten voor de stadionverlichting worden aangelegd om nutteloze kosten te vermijden", zegt schepen De Graef.

Bron: Gazet Van Antwerpen

Volgens mij heeft men het over deze tribune:
Afbeelding

Meer info heb ik nog niet gevonden.
witn
Beheerder
 
Berichten: 942
Geregistreerd: za 16 feb 2008, 11:52

Re: Nieuwe tribune voor Vigor-Wuitens Hamme

Berichtdoor 373 » wo 21 jan 2009, 17:15

Is wel nodig daar :)
Ik ben dit begin van het seizoen naar Hamme-STVV gaan kijken en een deel van het bezoekersvak is op die tribune. De trappen lagen daar idd niet zo vast net zoals de achterwand van die tribune.
373
 
Berichten: 42
Geregistreerd: do 09 okt 2008, 05:31

Re: Nieuwe tribune voor Vigor-Wuitens Hamme

Berichtdoor witn » wo 15 apr 2009, 09:52

Binnenkort brandt er verlichting op stadion Vigor-Wuitens
Nieuwe voetbaltribune zal geen schaduw werpen over tennisclub

HAMME - 'Tegen uiterlijk 25juni moeten de lampen branden in ons stadion', zegt Bernard Ysewijn, beheerder van tweedeklasse- voetbalclub Vigor-Wuitens Hamme.
Het gemeentebestuur heeft als eigenaar van het stadion recht van opstal verleend aan de club voor de installatie van vier pylonen, die de stadionverlichting moeten dragen. De voetbalclub, momenteel nog verwikkeld in een felle degradatiestrijd in de Exqileague, koestert volgens beheerder Bernard Ysewijn uit Sint-Anna al langer plannen om zaterdagavondwedstrijden mogelijk te maken. 'Nu worden we verplicht stadionverlichting te installeren om de normen te halen voor een licentie voor tweede klasse', zegt de zaakvoerder van schrijnwerkerij Ysewijn-Devico. 'Daarom zullen we onze plannen vervroegd realiseren. We merken immers dat heel wat supporters hun zondagnamiddag liever doorbrengen in familieverband. Zaterdagavondwedstrijden zijn ook bij heel wat andere eerste- en tweedeklasseclubs en zelfs in derde klasse inmiddels ingeburgerd. Waarom zouden we in Hamme dan achterblijven? De offerteperiode voor de aannemers is lopend. We moeten minstens beschikken over een lichtsterkte van 400Lux, maar we opteren voor 500Lux. De aanbesteding gebeurt in één pakket. Het moet snel gaan, want de levertijd voor de pylonen bedraagt acht weken. De grondwerken kunnen vooraf gebeuren'.

De kostprijs voor de stadionverlichting wordt geraamd op 350.000euro en wordt betaald door de club. De bouw van een bijkomende zittribune langs de zijde van de tennisclub wordt uitgesteld. 'Laat me de gelegenheid om toch even bij te sturen', zegt Ysewijn. 'Van een tunnel tussen die tribune en de tennisterreinen zal helemaal geen sprake zijn. Er komt hoogstens een kleine overkapping van de tribune over de toegangsweg naar het zwembad. De zittribune zal ongeveer 1.700 plaatsen omvatten. Wellicht zullen de bouwwerken daarvoor in de zomer van volgend jaar starten'. Gekoppeld aan de verlichting van het voetbalterrein, zal Vigor-Wuitens ook de verlichting aanpassen op de parking en in de tribune. Eandis eist de bouw van een hoogspanningscabine om de regie van zoveel verlichting mogelijk te maken.

Jan Van de Velde
Bron: http://www.nieuwsblad.be/Article/Detail.aspx?ArticleID=KT28NS93

Geen goed nieuws over de nieuwe tribune, dit jaar komen er enkel 4 nieuwe lichten.
witn
Beheerder
 
Berichten: 942
Geregistreerd: za 16 feb 2008, 11:52

Re: Nieuwe tribune voor Vigor-Wuitens Hamme

Berichtdoor Chimaera » di 21 jul 2009, 15:04

Werkzaamheden voor de stadionverlichting (9-7-2009)

Vandaag zijn er werkzaamheden aan de gang in het stadion van Vigor Wuitens Hamme. De langverwachte lichtmasten worden namelijk geplaatst in de uithoeken van het terrein.

De pilaren hebben een hoogte van 24 meter met daarboven een platform van 1,5 m, op 6 meter met elk elf lichten per mast. De vier lichtmasten zullen een totale verlichtingssterkte hebben van 650 lux.

Elke lamp heeft een sterkte van 2000 watt zodat het wattage per pilaar 22.000 watt bedraagt. De sterkte van het licht is meer dan voldoende want de norm voor het behalen van een licentie in tweede nationale bedraagt slechts 400 lux.

Het aansluiten zou gebeuren op 4 augustus, na het bouwverlof en de lichten zouden operationeel moeten zijn voor de eerste thuiswedstrijd van 19 augustus tegen Hoogstraten VV.

Je kan altijd een kijkje gaan nemen naar de werkzaamheden die momenteel uitgevoerd worden.

Bron: http://www.vwhamme.be/index.php?option= ... 6&Itemid=1 (op deze pagina vind je ook de foto's, die ik helaas niet naar hier kan kopiëren)
Chimaera
Beheerder
 
Berichten: 3684
Geregistreerd: wo 20 feb 2008, 23:38
Woonplaats: Brugge

Re: Nieuwe tribune voor Vigor-Wuitens Hamme

Berichtdoor witn » do 23 jul 2009, 18:01

Afbeelding

Afbeelding

:twisted:
witn
Beheerder
 
Berichten: 942
Geregistreerd: za 16 feb 2008, 11:52


Keer terug naar Verbouwingen

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten