Nieuw Stadion Brugge (40.116)

Alle nieuwtjes over projecten voor nieuwe stadions in België horen hier thuis.

Re: Nieuw Stadion Brugge (40.116)

Berichtdoor Tokkie » ma 16 mei 2022, 13:49

Bart Verhaeghe in sportwereld: Verhaeghe legde de lat voor volgend seizoen nog een stukje hoger. “De Champions League was dit seizoen een beetje een ontgoocheling, mede door de tegenstanders. Hopelijk loten we dit keer iets andere ploegen. En er zal dit jaar ook duidelijkheid komen over het nieuwe stadion. Ik hoop in de lente van 2023 te beginnen met bouwen.” (md)
Avatar gebruiker
Tokkie
 
Berichten: 426
Geregistreerd: do 23 jul 2009, 13:07
Woonplaats: Aalst

Re: Nieuw Stadion Brugge (40.116)

Berichtdoor Zulte Waregem Sup » ma 16 mei 2022, 20:46

Ik kreeg deze mail vandaag nadat ik naar een SVZ gevraagd had op de stadionwebsite, gezien er geen updates meer komen:
We hebben uw onderstaande contactaanvraag via onze stadionwebsite goed ontvangen.

We hebben op 6 oktober 2021 het positieve nieuws ontvangen dat ministers Demir en Crevits de omgevingsvergunning voor de realisatie van het nieuwe Clubstadion hebben goedgekeurd – zie ook dit nieuwsbericht hierover: https://stadion.clubbrugge.be/nl/nieuws ... tadion-toe . Aansluitend op deze goedkeuring is een periode aangevat waarin het mogelijk was voor tegenstanders om een beroepsschrift tegen deze uitgereikte vergunning in te dienen bij de Raad voor Vergunningsbetwisting, zoals dit wettelijk ook zo staat omschreven. Deze beroepstermijn is afgelopen op 21 november 2021. Er werden 3 beroepschriften ingediend tegen de uitgereikte vergunning.

Het is nu aan de administratie van de Raad voor Vergunningsbetwisting om de verdere procedure hieromtrent uit te voeren. Op de verwerking van dergelijke procedures staat geen vaste termijn, dus is het moeilijk om hier een inschatting van te maken wanneer er meer nieuws zal zijn. Op dit moment kunnen we dus eigenlijk niet meer doen dan de procedure afwachten.
Naar inschatting van de gemiddelde doorloopperiode van dergelijke procedures verwachten we na de zomer, tegen eind 2022 een uitspraak te mogen ontvangen. Aansluitend hierop kunnen we de bouw van het stadion aanvatten, vermoedelijk dus begin 2023, maar hier zijn we dus eerst afhankelijk van de uitspraak van de Raad voor Vergunningsbetwisting. De bouwtijd op zich zal ca. 18 maanden in beslag nemen, dus we hopen in het seizoen 2024-2025 in het nieuwe Clubstadion te kunnen spelen.
Daarnaast blijven we met het stadionteam verder werken om de nodige voorbereidingen te treffen om vlot te kunnen starten zodra we definitief groen licht krijgen.
Zulte Waregem Sup
 
Berichten: 624
Geregistreerd: za 05 apr 2008, 16:44

Vorige

Keer terug naar Nieuwe Stadions

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

cron