Dendermondse Rugbyclub: nieuw complex met tribune

Alle nieuwtjes over projecten voor nieuwe stadions in België horen hier thuis.

Dendermondse Rugbyclub: nieuw complex met tribune

Berichtdoor Chimaera » zo 04 nov 2012, 10:39

Rugbyclub wil topsportcentrum bouwen

19/04

De Dendermondse Rugbyclub wil aan het sportcentrum in de Van Langenhovestraat in deelgemeente Sint-Gillis een nieuw complex bouwen. Twee verdiepingen zal dat tellen en een grote tribune. De ploeg wil ook op het voetbalveld spelen.

Er zou een wissel doorgevoerd worden. De rugbyclub wil op het voetbalveld spelen en de ploeg die in het amateurvoetbal actief is kan dan op het veld met de piste spelen. "Dat is nodig, omdat we onze nieuwbouw met de tribune willen oriënteren richting het oude voetbalveld van Eendracht Sint-Gillis en het kunstgrasveld," zegt erevoorzitter Kris Van Damme. "De eerste plannen zijn klaar. We hebben deze week ook nog een voorbereidend gesprek met de stad gehad en we zijn er nog niet helemaal uit, maar de grote droom is om met de eerste afbraakwerken te kunnen starten na ons tornooi in 2013."

Met de nieuwbouw wil de rugbyclub uitgroeien tot een topsportcentrum. "Door zo'n centrum kan Dendermonde dé rugbystad van Vlaanderen worden," voegt Van Damme toe. De provincie en de Vlaamse Rugbybond zijn al akkoord gegaan om samen met ons een topsportproject op te starten, voor schoolgaande jeugd. Er wachten nog moeilijke gesprekken met zowel AC Denderland als Torpedo Belfort om een oplossing te zoeken, want zij zullen hun kantine verliezen. De stad moet ook ons recht van opstal nog verlengen. Voor het nieuwe gebouw hebben we een nieuwe vzw opgericht die het patrimonium zal beheren, vzw De Schakel. De plannen zijn er, het komt er nu op aan de juiste mensen te overtuigen."
Bron: http://www.gva.be/regio-waas/dendermond ... ouwen.aspx

Locatie: https://maps.google.be/?ll=51.015287,4. ... 8&t=h&z=17
Chimaera
Beheerder
 
Berichten: 3684
Geregistreerd: wo 20 feb 2008, 23:38
Woonplaats: Brugge

Re: Dendermondse Rugbyclub: nieuw complex met tribune

Berichtdoor Chimaera » do 29 mei 2014, 14:18

Rugbyclub krijgt fikse subsidie (artikel 26 april): http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-dend ... -a1865198/

In het artikel wordt echter met geen woord meer gerept over een tribune.
Chimaera
Beheerder
 
Berichten: 3684
Geregistreerd: wo 20 feb 2008, 23:38
Woonplaats: Brugge


Keer terug naar Nieuwe Stadions

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast