Nieuw Stadion Antwerpen (25.000)

Alle nieuwtjes over projecten voor nieuwe stadions in België horen hier thuis.

Nieuw Stadion Antwerpen (25.000)

Berichtdoor witn » di 19 feb 2008, 21:05

Artikel van 14/06/07. Redelijk oud artikel, wel belangrijk want hierin gaat Verhaegen uit van een stadion van 25 000 man.

Verhaegen droomt van een nieuw stadion
Dat het Germinal Beerschot-voorzitter Jos Verhaegen menens is, bewijzen ook zijn plannen om een nieuw stadion uit de grond te stampen. "Wij hebben zelf het initiatief genomen voor dit project", zegt hij.

"Het nieuwe stadion moet plaats bieden aan 25.000 mensen. Met de mogelijkheid van een tweede ring erbovenop, voor als het WK voetbal naar België zou komen. Straks zitten we samen met de stad."

"Onze concurrenten hebben ook bouwplannen. Het zou "fantastisch erg" zijn als Antwerpen op dit vlak zou falen. Waar? Zeker niet op Het Kiel. De locatie is een bekommernis van de stad."
witn
Beheerder
 
Berichten: 942
Geregistreerd: za 16 feb 2008, 11:52

Re: Project Nieuw Stadion Antwerpen

Berichtdoor plitch » za 23 feb 2008, 13:29

'Deurne moet meespelen in debat voetbalstadion'

DEURNE - De districtsraad moet dringend meespelen in het debat rond de inplanting van een nieuw groot voetbalstadion. Dat vindt Mieke Vogels (Groen!), maar haar voorzet wordt voorlopig niet binnengekopt door de collega's van andere partijen. Voor Vogels is het duidelijk dat de omgeving van de luchthaven geen geschikte plek is voor een Antwerpse voetbaltempel.
'De nieuwe verkeersstromen zullen de al drukke Militaire baan aan het rondpunt van Wommelgem helemaal doen aanzwellen en ons district verstikken, al is het maar door het fijn stof. En er is al zoveel hinder als gevolg van de nabijheid van het Wijnegem Shopping Center, de Makro en Maxi GB. Na al die jaren hebben we nog steeds geen remedie voor de parkeerhinder veroorzaakt door het drukke Sportpaleis. Er kan echt niks meer bij. De overlastgrens is in Deurne al lang bereikt', trachtte Vogels haar collega's te overtuigen nu reeds formeel stelling te nemen tegen een stadion aan de luchthaven, een idee van minister Dirk Van Mechelen (Open VLD).

De andere leden van de meerderheid blijven in afwachting van meer concrete voorstellen liever nog even langs de lijn staan. Lokaal sportschepen Wendy Van Dorst (SP.A) ziet de mogelijke komst van een modern stadion zelfs passen in haar ambitie om van Deurne opnieuw het sportdistrict van Antwerpen te maken en is dus niet sowieso tegen. 'Een voetbalstadion is niet wat ik versta onder Deurne Sportgemeente', repliceerde Vogels. 'Hier zullen de Deurnenaren die actief willen sporten, helemaal niet beter van worden. Die willen liever een Finse piste of een nieuwe sporthal.' (jaa)

bron: het nieuwsblad
Avatar gebruiker
plitch
 
Berichten: 43
Geregistreerd: ma 18 feb 2008, 13:52

Re: Project Nieuw Stadion Antwerpen (25.000)

Berichtdoor vinmat » za 17 mei 2008, 20:01

GBA en Antwerp delen stadion niet

Germinal Beerschot verstuurde een aangetekende brief naar het Antwerps stadsbestuur inzake de bouw van een nieuw stadion. Het gaat om een project op 't Zand op Linkeroever. De Stad Antwerpen zou moeten tussenkomen om de grond te leveren.

Het zou om een stadion met een uitschuifbaar dak gaan. Dit project zou, volgens voorzitter Jos Verhaegen, een enorme boost kunnen betekenen voor Linkeroever. Een stadion delen met aartsrivaal Antwerp FC ziet Verhaegen niet zitten.
voetbalbelgie.be
vinmat
 
Berichten: 116
Geregistreerd: di 29 apr 2008, 12:22

Re: Project Nieuw Stadion Antwerpen (25.000)

Berichtdoor witn » zo 18 mei 2008, 07:19

Tussen die 2 ploegen is de haat zo groot dat ze hun eigen toekomst in gevaar brengen.

Jos Verhaegen ziet het stadion al met een uitschuifbaar dak, dat komt er nooit omdat er dan concurrentie zou zijn voor het sportpaleis. Dat was ook de reden dat het Eurostadion (?) werd afgekeurd. (al jaren geleden)

Ongeveer zelfde stukje maar dan uit het nieuwsblad:
'De vraag naar een groter stadion klinkt steeds luider bij Germinal Beerschot. Na een onderzoek door een onafhankelijk bureau stuurde de club een aangetekend schrijven met een eigen ontwerp naar het Antwerps stadsbestuur. 'Het gaat om een project dat 125.000 euro kost, waarvoor we op een tussenkomst van de stad rekenen om de grond te leveren', zegt voorzitter Jos Verhaegen. De nieuwe arena zou neergepoot worden op 't Zand op Linkeroever. 'Het zou gaan om een multicfunctioneel stadion met een openschuifbaar dak. Zo'n project zou een enorme boost betekenen voor Linkeroever. Maar één stadion samen met Antwerp zien wij nooit zitten. Welke commerciële naam zou het moeten dragen in Antwerpen? En dat is nog maar één probleem.''
Bron HNB

Zo staat het in HNB maar volgens mij moet het 125.000.000 zijn.
witn
Beheerder
 
Berichten: 942
Geregistreerd: za 16 feb 2008, 11:52

Re: Project Nieuw Stadion Antwerpen (25.000)

Berichtdoor Chimaera » zo 18 mei 2008, 08:31

Tja, ze komen er nog niet eens uit tussen de twee voetbalclubs wat de locatie betreft, er is evenmin een budget maar er wordt wel al gedroomd van een openschuifbaar dak. Typisch Antwerps zeker?

125 miljoen lijkt me toch al een mooi budget.

Wat ik me eigenlijk ook afvraag, niet dat het er veel toedoet: was het idee van een Eurostadion op de Bosuil met openschuifbaar dak er niet nog vóór de Amsterdam Arena werd gebouwd?
Chimaera
Beheerder
 
Berichten: 3699
Geregistreerd: wo 20 feb 2008, 23:38
Woonplaats: Brugge

Re: Project Nieuw Stadion Antwerpen (25.000)

Berichtdoor witn » zo 18 mei 2008, 19:12

Ik versta niet hoe zij ooit zullen geraken aan die 125 miljoen. Met de helft van het bedrag kan er ook al een mooi stadion worden gezet van 25.000.
De stad wil 25 milljoen investeren en heeft het bedrag al opzij gezet, enige voorwaarde is wel dat het nieuwe stadion voor 2 clubs moet dienen.

In HLN staat ongeveer hetzelfde artikel maar:
Beerschot wil niet met Antwerp in één stadion

Germinal Beerschot blijft eigen stadionplannen koesteren. De Kielse subtopper bezorgde de stad intussen een aangetekende brief mét een eigen ontwerp. Voorzitter Jos Verhaegen wil een nieuw stadion liever niet delen met tweedeklasser Antwerp FC. «Maar als er voldoende financiële middelen zijn, zeg ik ook niet definitief neen tegen een gebruik door meerdere clubs.»
De Kielse plannen hangen in elk geval af van de locatie die de stad en de Vlaamse regering verkiezen. Een beslissing daarover lijkt niet meer deze maand te vallen. Het voorstel van Beerschot om 't Zand op Linkeroever voor te behouden voor een polyvalent stadion mét uitschuifbaar dak, zou moeilijk verenigbaar zijn met de werken aan de Oosterweelverbinding. Meer realistische kanshebbers zijn Petroleum-Zuid en het Eilandje. De stad Antwerpen wil overigens enkel mee betalen voor een nieuw voetbalstadion als Germinal Beerschot én Antwerp er samen spelen. (PhT)
bron: HLN

In andere artikels staat er dat ze NOOIT samen met Antwerp in 1 stadion willen spelen, in dit artikel willen ze wel maar moet er voldoende worden geïnvesteerd door de stad. Toch een klein verschil...
witn
Beheerder
 
Berichten: 942
Geregistreerd: za 16 feb 2008, 11:52

Re: Project Nieuw Stadion Antwerpen (25.000)

Berichtdoor witn » di 20 mei 2008, 12:52

Datum : 20/05/2008
Titel : Taskforce kiest locatie nieuw voetbalstadion
Een taskforce van het stadsbestuur en de Vlaamse regering moet eind juni een locatie voor een nieuw stadion kiezen. Petroleum Zuid staat momenteel op poleposition. Volgende week praat de stad met de toplui van Germinal Beerschot en Antwerp.

Maandag informeerde Vlaams minister Dirk Van Mechelen (Open Vld) het stadsbestuur over het milieueffectenrapport. “Van de vier overgebleven locaties zijn er drie met moeilijke randvoorwaarden”, aldus Van Mechelen. “De luchthaven van Deurne ligt verkeerstechnisch niet voor de hand. De overkapping van de Ring bij het oude postsorteercentrum in Berchem is niet evident qua parkeergelegenheid en openbaar vervoer. Bovendien twijfelen we de technische haalbaarheid. En de Mexiconatie op het Eilandje is ook lastig, vanwege de concessies van havenbedrijven en de nabijheid van Seveso-bedrijven.”

Blijft over: Petroleum Zuid. “Ook die site is niet ideaal”, aldus Van Mechelen. “Over de grond moet worden onderhandeld met de NMBS en het Havenbedrijf, de bodem moet worden gesaneerd en het natuurgebied Burchtse Weel ligt in de buurt. Maar het MER-rapport vindt het wel een geschikte locatie.”

Van Mechelen zet nu samen met het stadsbestuur een taskforce op die de vier locaties gaat screenen op de mobiliteit, de eigendomsstructuren, de veiligheid en de financiële implicaties. Eind juni moet dan de definitieve beslissing vallen.
Gesprek met clubs
Het stadsbestuur gaat volgende week praten met de besturen van Germinal Beerschot en Antwerp. “Ik kan met elke locatie leven, als er maar een stadion komt”, zegt burgemeester Patrick Janssens (sp.a).

“In het geval van Petroleum Zuid mogen de geplande jongerensite en het bedrijventerrein wel niet in gevaar komen.”
“Het doet mij vooral plezier dat alle partners willen investeren”, zegt Ludo Van Campenhout (Open Vld). “Met de 25 miljoen van de stad plus de inbreng van het Havenbedrijf, de Vlaamse en misschien ook de federale regering staan we veel verder dan Brussel en Brugge.”

“Alles wijst in de richting van Petroleum Zuid”, zegt Marc Van Peel (CD&V). “Ik vind dat een prima plan.”

Lex MOOLENAAR
bron GVA

UPDATE
Ludo van Campenhout geeft uitleg aan RAFC TV:
http://www.rafc.tv/?page=1&video=216
witn
Beheerder
 
Berichten: 942
Geregistreerd: za 16 feb 2008, 11:52

Re: Nieuw Stadion Antwerpen (25.000)

Berichtdoor plitch » wo 21 mei 2008, 07:13

Officiële reactie van RAFC op de verklaringen van de voorzitter van GBA.
VERHAEGEN WIL EIGEN STADION
Jos Verhaegen toonde zijn Januskop nog maar eens dit weekend in De Standaard. De voorzitter van Germinal was aanvankelijk de grootste verdediger en voornaamste vragende partij voor een nieuw groots Antwerps stadionproject, maar krijgt naarmate dit project tastbaarder wordt steeds meer last van koudwatervrees. Opgezweept door zijn supporters en meer bepaald door de drukkingsgroep “Kiels Manifest” ging de Kielse praeses een steeds separatistischere koers varen. Verhaegen wil niet langer een stadion delen en presenteert daarom nu zowat wekelijks een nieuw “eigen” stadionproject. Wel vergeten de GBA’ers erbij te zeggen dat ze dan steeds naar de Stad kijken voor het beschikbaar stellen van de gronden.

GBA wil niet in een en hetzelfde stadion als RAFC huizen, al worden daarvoor nauwelijks of geen gegronde redenen aangehaald. Begrijpelijk, want je kan toch moeilijk publiekelijk toegeven dat je angst hebt van de slapende reus die Antwerp is. Zelfs in tweede nationale trekt de 125-jaar oude traditieclub bij topwedstrijden makkelijk meer toeschouwers dan de fusieclub. Zonder het traditionele blok aan het been van een eigen stadion zal de oudste club van ’t stad zeker floreren en de kleine Kielse bloem snel doen verwelken. Op het Kiel kunnen ze het weten, want daar spelen ze al enkele jaren in een door de Stad onderhouden en gerenoveerd stadion. Het is duidelijk dat de Zuiderlingen dit voorrecht niet willen delen met hun grootste rivaal. Het lijkt soms wel of ze op het Kiel met alle middelen de bouw van een nieuw stadion willen uitstellen in de hoop dat hun concurrent uit Deurne-Noord tegen dan doodbloedt. Ijdele hoop lijkt dit ons als je nagaat hoe groot de potentiële fanbase van RAFC is, vergeleken met die van GBA.

Wij staken onze voelhorens uit en polsten bij onze club naar een officieel standpunt vanuit de club aangaande het nieuwe Antwerpse stadion. Het mag duidelijk wezen dat Antwerp het initiatief van de Stad ten volle steunt. Onze club ziet het als een voorrecht dat de Stad een stadion voor beide clubs en hun fans wil bouwen. Een stadion voor twee clubs lijkt bovendien de enige financieel logische keuze, omdat er dan wekelijks voetbal gespeeld wordt in dat nieuwe stadion, hetgeen de rentabiliteit verhoogt en stadionsponsoren zeker extra zal motiveren. Onze club wil ook dat de Antwerpse voetbalfan niet nog eens in de kou dient te blijven staan indien het WK 2018 effectief naar België en Nederland zou komen. Een scenario zoals dat van 2000 dient ten allen koste vermeden te worden. De rivaliteit tussen beide clubs en de druk van de achterban dient gekanaliseerd te worden, teneinde te kunnen focussen op het welslagen van een stadionproject. Het Antwerpse bestuur heeft alle vertrouwen in de overheden en is er zeker van dat ze tijdig gehoord zal worden in dit hele dossier. Onze club is er ook zeker van dat de overheden een weloverwogen keuze zullen maken waarbij effecten op het milieu, de mobiliteit, de beide clubs en alle andere aspecten evenredig en evenwaardig in acht zullen worden genomen. Antwerp gaat ervan uit dat een afwachtende houding de enige goede, positieve en constructieve houding is. De politiek dient eerst zijn werk te doen, dan beide clubs te horen en dan naar buiten te treden met een gedragen voorstel dat enkel winnaars oplevert en Antwerp is ervan overtuigd dat dit het geval zal zijn op het einde van de rit.

Onze club hoopt dat iedereen dit dossier even sportief opneemt en verder kijkt dan enkel het eigen belang. Het is de bedoeling dat de supporters van beide clubs winnen en dat de algemene Antwerpse voetbalfan wint, gekoppeld aan maximale ontplooiingskansen voor beide teams.

21/05/2008 - joeri de ren
Avatar gebruiker
plitch
 
Berichten: 43
Geregistreerd: ma 18 feb 2008, 13:52

Re: Nieuw Stadion Antwerpen (25.000)

Berichtdoor witn » wo 21 mei 2008, 12:55

Alles wijst erop dat de locatie Petrolium Zuid wordt:

Datum : 21/05/2008
Titel : Groen! wil nieuw voetbalstadion op Petroleum Zuid
Als het van de partij Groen! afhangt wordt Petroleum Zuid de locatie voor het nieuwe voetbalstadion van Antwerpen. Groen! denkt dat dit project een motor kan zijn voor een positieve nieuwe stadsontwikkeling.

"Zoals de bouw van Amsterdam Arena een nieuwe impuls gaf aan Amsterdam zuid, zo zou het nieuwe stadion op Petroleum Zuid een impuls kunnen geven aan de stadsontwikkeling van Nieuw zuid", zegt de partij in een mededeling.

Linkeroever, als groene en recreatieve long voor de hele stad, is voor Groen! dan weer minder geschikt. Op het Eilandje legt een nieuw stadion juist een hypotheek op de ontwikkeling van nieuwe stadswijken. Het Rooi in Berchem, de vierde openliggende optie, zou dan weer ten koste gaan van bestaand groen, buurtsportfaciliteiten of andere sociale functies zoals jeugdbewegingen.
Ecologisch en gezinsvriendelijk stadion

Groen! zou Groen! niet zijn, mocht het niet pleiten voor een ecologisch, toegankelijk en gezinsvriendelijk stadion, met zonnepanelen om de energiekosten te drukken. Ook is een goede bereikbaarheid, via het openbaar vervoer maar ook via de weg, een voorwaarde.

De partij denkt aan een stadion van minstens 25.000 plaatsen. Als deelname aan het WK 2018 er echt inzit, moet dit uitbreidbaar zijn naar 40.000 plaatsen.

Bron GVA
witn
Beheerder
 
Berichten: 942
Geregistreerd: za 16 feb 2008, 11:52

Re: Nieuw Stadion Antwerpen (25.000)

Berichtdoor Chimaera » vr 23 mei 2008, 15:42

Allez, al dat gedoe om terug op de oorspronkelijke locatie (of toch één ervan) uit te komen. Ze zullen al content mogen zijn als het er komt, m.a.w. als ze de nodige vergunningen én uiteraard centen bijeen kunnen krijgen. Dat eeuwige geleuter of het niet te dicht of te ver t.o.v. het huidige stadion van Antwerp of GB zal liggen, oh boy... Tja, als ze persé hun luchthaven willen opofferen: dat ligt pal tussen de twee. Maar dat heet dan weer Deurne, dus daar kunnen de ratten op hun beurt weer moeilijk over gaan doen.
Chimaera
Beheerder
 
Berichten: 3699
Geregistreerd: wo 20 feb 2008, 23:38
Woonplaats: Brugge

Re: Nieuw Stadion Antwerpen (25.000)

Berichtdoor De Buurman » vr 06 jun 2008, 16:42

Chimaera schreef:Allez, al dat gedoe om terug op de oorspronkelijke locatie (of toch één ervan) uit te komen. Ze zullen al content mogen zijn als het er komt, m.a.w. als ze de nodige vergunningen én uiteraard centen bijeen kunnen krijgen. Dat eeuwige geleuter of het niet te dicht of te ver t.o.v. het huidige stadion van Antwerp of GB zal liggen, oh boy... Tja, als ze persé hun luchthaven willen opofferen: dat ligt pal tussen de twee. Maar dat heet dan weer Deurne, dus daar kunnen de ratten op hun beurt weer moeilijk over gaan doen.

Ik denk wel dat ze geleerd hebben uit de fout van euro 2000, de ploegen zijn alletwee content met de locatie die ze voorstellen. Het kan dan allemaal snel gaan denk ik.
De Buurman
 
Berichten: 19
Geregistreerd: ma 02 jun 2008, 15:24

Re: Nieuw Stadion Antwerpen (25.000)

Berichtdoor witn » zo 08 jun 2008, 13:17

De Buurman schreef:
Chimaera schreef:Allez, al dat gedoe om terug op de oorspronkelijke locatie (of toch één ervan) uit te komen. Ze zullen al content mogen zijn als het er komt, m.a.w. als ze de nodige vergunningen én uiteraard centen bijeen kunnen krijgen. Dat eeuwige geleuter of het niet te dicht of te ver t.o.v. het huidige stadion van Antwerp of GB zal liggen, oh boy... Tja, als ze persé hun luchthaven willen opofferen: dat ligt pal tussen de twee. Maar dat heet dan weer Deurne, dus daar kunnen de ratten op hun beurt weer moeilijk over gaan doen.

Ik denk wel dat ze geleerd hebben uit de fout van euro 2000, de ploegen zijn alletwee content met de locatie die ze voorstellen. Het kan dan allemaal snel gaan denk ik.

Ik denk dat ze nu gewoon een locatie zullen hebben op het einde van de maand, de papiermolen moet nog beginnen dacht ik.
witn
Beheerder
 
Berichten: 942
Geregistreerd: za 16 feb 2008, 11:52

Re: Nieuw Stadion Antwerpen (25.000)

Berichtdoor witn » ma 15 dec 2008, 14:08

14/12 "Gratis" voetbalstadion op Petroleum Zuid

Projectontwikkelaar Patrick Vanoppen uit Herent ziet het groots: hij wil vijftig procent van de aandelen in Germinal Beerschot verwerven en biedt aan het Antwerpse stadsbestuur aan om ’gratis’ een stadion te bouwen op Petroleum Zuid. De stad wacht af.

Wie is Patrick Vanoppen?

Vanoppen is directeur van projectontwikkelaar Vivinvest en vastgoedbedrijf Vivimmo in Herent. Hij bezit inmiddels ook al dertig procent van de aandelen in Germinal Beerschot, die hij heeft overgenomen van de kinderen van Roland Duchâtelet, voorzitter van Vivant en STVV Sint-Truiden. Voor zijn plan voor een nieuw stadion heeft Vanoppen de nv Adevra opgericht, waarin mogelijk ook textielbaron Jean-Baptiste Claes (JBC) gaat participeren. Die was in het verleden betrokken bij de transfers van verscheidene spelers.

Wat is hij van plan?

Patrick Vanoppen wil zijn participatie in Germinal Beerschot opvoeren naar vijftig procent en voert daarover gesprekken met de andere aandeelhouders. Daarnaast heeft hij met het Fonds voor Spoorweginfrastructuur (FSI) een compromis bereikt over de aankoop van negen hectare grond op Petroleum Zuid (IPZ). Daarvan ligt twee à drie hectare op de locatie die door het stadsbestuur en de Vlaamse regering is voorbestemd voor een nieuw stadion.

Op de rest van de grond wil de stad een bedrijventerrein ontwikkelen. Patrick Vanoppen biedt aan het stadsbestuur aan om gratis een stadion voor 25.000 toeschouwers te bouwen voor Germinal Beerschot en eventueel ook Antwerp, op voorwaarde dat de clubs de exploitatie van het stadion helemaal zelf in handen krijgen. Zo zou de stad niet de 250 miljoen euro moeten inbrengen die ze heeft ingeschreven in de financiële meerjarenplanning tot 2012. Ook over de IPZ-gronden die zijn voorbestemd als bedrijventerrein, wil Vanoppen onderhandelen met de stad en de Vlaamse regering. Vanoppen heeft de ambitie om Germinal Beerschot uit te bouwen tot een Belgische topclub. Daarvoor wil hij ook een jeugdcomplex ontwikkelen.

Wat wil de club?

Germinal Beerschot wil niet officieel reageren, maar verscheidene prominente bronnen binnen de club bevestigen het verhaal. De club wil naar minder aandeelhouders en heeft vertrouwen in het plan van Patrick Vanoppen, maar er is een akkoord dat de groep rond de families van Jos Verhaegen en René Snelders de beslissende stem over het beheer van Germinal Beerschot houden. Op termijn zou de jongere generatie de scepter overnemen van de oude garde. Daarbij worden vier namen genoemd: zonen Eddy Snelders en Peter Verhaegen, schoonzoon Gunther Hofmans en Patrick Vanoppen.


Afbeelding
witn
Beheerder
 
Berichten: 942
Geregistreerd: za 16 feb 2008, 11:52

Re: Nieuw Stadion Antwerpen (25.000)

Berichtdoor Chimaera » di 16 dec 2008, 15:52

IK ben zonet nog gaan kijken op de site van Vivinvest, waar, volgens een krantenartikel gisteren in GVA, een impressie van het stadion onder de rubriek "in voorbereiding" stond, maar die is intussen weggehaald.

Net als bij het Clubstadion vraag ik me af in hoeverre we aandacht moeten besteden aan dat ontwerp (als een puur Beerschot-stadion al realistisch is). In Brugge klopte het dak niet, hier is het dak een volledig gesloten constructie.
Chimaera
Beheerder
 
Berichten: 3699
Geregistreerd: wo 20 feb 2008, 23:38
Woonplaats: Brugge

Re: Nieuw Stadion Antwerpen (25.000)

Berichtdoor Zulte Waregem Sup » di 16 dec 2008, 20:54

Ziet er wel mooi uit, alleen voor een stad als Antwerpen is dit veel te klein!
Zulte Waregem Sup
 
Berichten: 592
Geregistreerd: za 05 apr 2008, 16:44

Re: Nieuw Stadion Antwerpen (25.000)

Berichtdoor Chimaera » di 16 dec 2008, 23:05

Voor een stad, dé stad, hét stad, dé metropool, is zelfs 40.000 te klein. Als Rotterdam, die andere wereldhaven, voor 80.000, wat zeg ik, 100.000 gaat, moet Antwerpen toch minstens even goed doen!

Nee, alle gekheid op een stokje, het Antwerpse ego mag dan groot zijn en Antwerpen de grootste stad van Vlaanderen als je Brussel niet meerekent, een beetje realisme mag ook wel. Ik denk niet dat de sinjooren erg trots zouden zijn op een Cercle-situatie, waarbij het stadion wekelijks grotendeels leeg blijft.
Chimaera
Beheerder
 
Berichten: 3699
Geregistreerd: wo 20 feb 2008, 23:38
Woonplaats: Brugge

Re: Nieuw Stadion Antwerpen (25.000)

Berichtdoor Frits » vr 23 jan 2009, 14:40

Antwerps stadion op Petroleum Zuid
Antwerpen kent eindelijk de locatie voor zijn nieuwe voetbaltempel. Vlaams minister van Ruiltelijke Ordening Dirk Van Mechelen maakte donderdag officieel bekend dat het stadion op Petroleum Zuid komt.


“Wat sportief in Antwerpen nog niet gelukt is, werd politiek al wel tot een goed einde gebracht: Antwerp United”, zegt Van Mechelen in GVA. “Stadsbestuur en Vlaamse Regering zijn erin geslaagd om de neuzen in dezelfde richting te doen wijzen. Die van Petroleum Zuid.”

Burgemeester Patrick Janssens wilde de beslissing pas volgende maand officieel bekend maken, maar toonde zich tevreden. “Deze beslissing betekent dat de Vlaamse Regering onze voorwaarden voor Petroleum Zuid als locatie voor het stadion vervult”, aldus Janssens.

70 miljoen

Germinal Beerschot en Antwerp krijgen een stadion van met 25.000 zitjes. Het hele project zal ruim 70 miljoen euro kosten. Het is nog niet duidelijk wanneer de bouw van het stadion start.
Frits
 
Berichten: 18
Geregistreerd: di 16 sep 2008, 12:48

Re: Nieuw Stadion Antwerpen (25.000)

Berichtdoor witn » za 24 jan 2009, 18:47

Dit is de reactie van de voorzitter van Antwerp:

'Petroleum-Zuid? Dat is gewoon Het Kiel!'
Antwerpvoorzitter Eddy Wauters, bij nader inzien, over de locatie

ANTWERPEN - Antwerpvoorzitter Eddy Wauters is op zijn zachtst gezegd 'not amused' met de definitieve keuze voor Petroleum-Zuid als locatie voor een gezamenlijk Antwerp-Beerschot-stadion. 'Er was altijd gezegd dat het stadion niet op Het Kiel of de Bosuil mocht komen. Welnu, dit is gewoon Het Kiel!'

'Wat sportief tot op de dag van vandaag nog niet is gelukt, werd politiek al wel tot een goed einde gebracht: Antwerp United!' Historische woorden van Vlaams minister Dirk Van Mechelen (Open VLD) donderdagavond. Alleen blijkt er niet enkel politiek nog wat ruis te zitten op de plannen voor één groot voetbalstadion voor Antwerp én Beerschot op Petroleum-Zuid (zie bladzijde 36 en 37), sportief gezien is het water nog héél diep. Germinal Beerschot weigert ronduit om in één stadion met de aartsvijand te spelen (zie hiernaast) en ook Antwerp - dat zich tot nog toe altijd vrij neutraal opstelde - laat plots erg kritische geluiden horen.

'Wie de kaart van Antwerpen erbij neemt zal met mij moeten vaststellen dat het nieuwe stadion niet gepland is op Petroleum-Zuid, maar op Het Kiel. Kijk gerust even mee: het stadion verrijst ongeveer in de oksel van de Generaal Armstrongweg en de D'Herbouvillekaai. Petroleum-Zuid begint volgens alle gangbare kaarten een eind verderop, aan de Petroleumkaai. Check gewoon de plaatsnamen rondom het geplande stadion: Kielsbroek, Kielstation, Kielpark, ... Laat ons eerlijk zijn, dat stadion komt gewoon op Het Kiel. Op pakweg een dikke kilometer van het huidige Beerschotstadion. Ik vraag me af hoe de stad en de Vlaamse regering er nu al maanden in slagen om het grote publiek zo voor de gek te houden met die benaming Petroleum-Zuid.'

Geografisch gezien heeft Wauters gelijk, dat beaamt zelfs schepen Robert Voorhamme - geboren Kielenaar én Beerschotsupporter - maar struikelt het Antwerpbestuur daar ook echt over? Gaat de club alsnog dwarsliggen? 'Dat is niet aan mij om zomaar te beslissen, we zullen de komende dagen met de clubleiding samenzitten. Feit is wel dat er altijd gezegd is dat het nieuwe stadion niet op de Bosuil zou komen en ook niet op Het Kiel. Hoe blij denkt u dat onze supporters zijn met deze keuze? Laat me het omdraaien: stel dat het stadion aan de Hoogmolenbrug in Wijnegem zou verrijzen, een dikke kilometer van het Bosuilstadion. Technisch gezien is dat zelfs niet meer Deurne-Noord, maar hoe zouden de Beerschotsupporters reageren? Ik ga nog geen definitieve uitspraken doen. Ten eerste weten wij officieel nog van niets. Denkt u dat er mij ook maar iemand van de Vlaamse overheid of de stad gebeld heeft? Ondertussen zijn we al wel gewoon dat ze zulke zaken boven ons hoofd beslissen, maar normaal vind ik dat toch niet. Ten tweede weet ik niet hoe het nu verder moet met het Bosuilstadion. Er zijn toezeggingen dat we daar allerlei projecten kunnen ontwikkelen bij een eventuele verhuizing, maar ik heb in het verleden geleerd om van die beloftes van de stad niet al te veel te geloven. En ten derde heeft men mij in het verleden al eens de zwartepiet toegeschoven voor het Euro 2000-debacle. Ik hoed er mij wel voor om nog eens zo'n stempel opgeplakt te krijgen.'

Jarenlang werd inderdaad overal beweerd dat het Eddy Wauters was die de komst van een Eurostadion voor Antwerp in 1998 heeft tegengehouden. Pas de jongste maanden geeft de politiek toe dat het eigenlijk het toenmalige stadsbestuur was dat dwarslag en dat Wauters er alles aan gedaan heeft om het Antwerpstadion te verwezenlijken. Dat bevestigden burgemeester Patrick Janssens en sportschepen Ludo Van Campenhout onlangs nog in een interview met deze krant.


De Vlaamse regeren en stad Antwerpen mogen dan beslist hebben waar het stadion moet komen, de beide ploegen zijn er duidelijk nog niet uit.

Ik hoop eigenlijk op een situatie dat het beschikbare geld verdeeld wordt tussen de beide clubs. 25 milj (stad antwerpen) + 10 milj (vlaamse regering) =35 milj/2=17,5 miljoen voor beide clubs. GBA heeft investeerders klaar staan om geld te steken in een stadion en Antwerp kan zo hun stadion renoveren (nieuwe tribunes!) om het weer eersteklasse waardig te maken. Beide supportersgroepen content, en de bosuil blijft behouden.
witn
Beheerder
 
Berichten: 942
Geregistreerd: za 16 feb 2008, 11:52

Re: Nieuw Stadion Antwerpen (25.000)

Berichtdoor Zulte Waregem Sup » za 24 jan 2009, 20:18

Ha den Eddy... Bijna 80 en nog steeds niet op pensioen???
Zulte Waregem Sup
 
Berichten: 592
Geregistreerd: za 05 apr 2008, 16:44

Re: Nieuw Stadion Antwerpen (25.000)

Berichtdoor Jaspmaninov » zo 25 jan 2009, 00:37

Vreselijk deze zaak! Indien het belgische voetbal iets wil doen om te groeien dan kan het enkel door zijn eigen stadions te laten bouwen in plaats van de hele tijd te moeten worstelen om de uefa-normen in eigen stadion te voltrekken. Antwerp zou moeten stoppen met mekkeren. Als ze niet willen in zee gaan dat ze dan in hun eigen stadion blijven. Daar is op de beelden van exqi-sport blijkbaar nog meer dan plaats genoeg voor hun thuis-aanhang. Laat desnoods de beerschot bouwen op petroleum zuid en dat antwerp dan maar zijn plan trekt. Wat vaststaat: hoe sneller gebouwd wordt, hoe beter!
Jaspmaninov
 
Berichten: 11
Geregistreerd: zo 25 jan 2009, 00:31

Volgende

Keer terug naar Nieuwe Stadions

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

cron