Ombouw Center Court Primerose TC tot basket-arena [Brussel]

Post hier alle nieuwtjes en informatie over de Belgische indoor arena's.

Ombouw Center Court Primerose TC tot basket-arena [Brussel]

Berichtdoor Chimaera » di 28 okt 2014, 15:27

Stad onderzoekt bouw basketzaal aan voet Atomium

door © brusselnieuws.be/FM Brussel
Laken | 14:50 - 27/10/2014 | Updated: 11:03 - 28/10/2014

De Stad Brussel laat onderzoeken of er een sportzaal kan komen op het centrale tennisveld van de Primerose tennisclub, aan de voet van het Atomium. Die verbouwing zou vooral tegemoet moeten komen aan de vraag van basketbalclub Basic Fit Brussels om een eigen zaal.

Afbeelding
Basketbal vervangt mogelijk tennis (© Marc Gysens)

Basic Fit Brussels speelt sinds vorig seizoen in de hoogste afdeling, maar de huidige zaal in Neder-Over-Heembeek voldoet niet om er op lange termijn basketbal op het hoogste niveau te kunnen spelen. Er kunnen geen vaste tribunes geplaatst worden, en de club moet de zaal delen met andere sportverenigingen.

"Wij moeten regelmatig inschrijvingen weigeren omdat we onvoldoende plaats hebben om meer trainingen te organiseren", zegt André Dekandelaer, voorzitter van Basic Fit, aan FM Brussel.

De club vraagt daarom al langer om een nieuwe zaal, maar tot nu toe zonder resultaat. Even leek Paleis 12 een mogelijke oplossing: afgelopen seizoen werd daar al eens de finale van de Beker van België in het basketbal gespeeld. Maar de huur valt voor Brussels te hoog uit, net als de organisatorische kosten.

Het ombouwen van de Primerose is volgens Stad én club een betere oplossing. Daar staan al tribunes, de grootste kost zou er vooral in bestaan om het terrein te overdekken. In het verleden vond het tennistornooi Brussels Open daar plaats, maar dat is stopgezet na een tegenvallende editie vorig jaar.

Tot 2.500 plaatsen

"Wij hebben die piste zelf gesuggereerd aan schepen Alain Courtois", zegt Dekandelaer. "Er is plaats om een mooie sportzaal te bouwen en het tennisveld wordt heel weinig gebruikt. Er is bovendien ook genoeg parkeergelegenheid in de buurt."

Heel groot zou die zaal niet moeten zijn voor Basic Fit. "Het heeft geen zin om infrastructuur te bouwen voor 5.000 toeschouwers als er maar 1.500 komen opdagen", aldus nog Dekandelaer. "Dat is nefast voor de sfeer. Het lijkt ons beter om een zaal met 2.000 tot 2.500 zitjes te realiseren."

Ook met volleybal?

Courtois wil de zaal niet alleen bouwen om Basic Fit Brussels een plaats te bieden. Hij denkt ook aan een combinatie met topvolleybal. Brussel heeft geen ploeg in de hoogste klasse bij de mannen, maar met Asse-Lennik speelt er in de Rand rond Brussel wel een Belgische topclub. Ook die zou mogelijk onderdak kunnen krijgen in de nieuwe zaal.

De haalbaarheidsstudie is momenteel aan de gang, meldt RTBF. De zaal zou er ten vroegste voor het seizoen 2017-18 kunnen komen.
Bron: http://www.brusselnieuws.be/nl/nieuws/s ... et-atomium

Basic-Fit Brussels speelt momenteel in de sporthal van Neder-over-Heembeek, waar ook plannen voor bestaan: viewtopic.php?f=7&t=467

Foto's van de Primerose staan in dit topic, het stadion is in 2011 opgefrist voor de Brussels Open. Het beschikt over circa 3000 vaste plaatsen, het plein is bijna 48x21m groot, basketbal (28x15) en volleybal (18x9) zijn dus geen enkel probleem.
Chimaera
Beheerder
 
Berichten: 3704
Geregistreerd: wo 20 feb 2008, 23:38
Woonplaats: Brugge

Re: Ombouw Center Court Primerose TC tot basket-arena [Bruss

Berichtdoor Chimaera » wo 11 feb 2015, 12:45

Promotalk van Courtois (Brussels Schepen van Sport) over de nieuwe zaal: http://www.brusselsbasketball.be/alain- ... -brussels/

Van 9/12/14 en i.p.v. de eerdere 2000/2500 wordt nu al gemikt op 4000 plaatsen.

LED-verlichting om de lijnen weer te geven afhankelijk van de sport die er gespeeld wordt, daar heb ik nog nooit van gehoord. Zeer vernieuwend. Ik veronderstel dat de lijnen dan bestaan uit langwerpige bakken met doorschijnend glas met LED-lichtjes er in, die geen al te fel licht geven (of genoeg wordt gebroken door het doorschijnend materiaal) zodat je de lijnen wel ziet maar ze niet afleiden of verblinden.

Op die manier kan er dus zowel volley (Asse-Lennik) als basket (Excelsior Basic Fit Brussels) gespeeld worden zonder dat de lijnen door elkaar lopen of, zoals Courtois de huidige situatie in Neder-over-Heembeek schetst, het terrein voor iedere match moet geprepareerd worden (lijnen "plakken").

Tennis moet er blijkbaar ook mogelijk blijven. Waarschijnlijk zoals men in andere zalen (Oostende, Mons, Charleroi, Antwerpen...) soms doet, door gravel bovenop het parket te leggen. Het lijkt mij logisch dat men dat alleen zal doen als er nog eens een tornooi (WTA/ATP/ITF, Fed of Davis Cup...) plaatsvindt.
Chimaera
Beheerder
 
Berichten: 3704
Geregistreerd: wo 20 feb 2008, 23:38
Woonplaats: Brugge

Re: Ombouw Center Court Primerose TC tot basket-arena [Bruss

Berichtdoor Chimaera » za 13 jun 2015, 13:40

13/6: http://www.brusselsbasketball.be/press- ... v-brussel/

Rechtstreekse link naar de video over de persconferentie: http://www.brusselnieuws.be/nl/video/tv ... -terugkomt

De kogel lijkt door de kerk wat de nieuwe zaal betreft. Courtois plakt er ook een deadline op: september 2018. Op het dak komt een tennisveld. Dat dak zal trouwens niet zo hoog boven de straat uitkomen want het terrein ligt dieper.
Chimaera
Beheerder
 
Berichten: 3704
Geregistreerd: wo 20 feb 2008, 23:38
Woonplaats: Brugge

Re: Ombouw Center Court Primerose TC tot basket-arena [Bruss

Berichtdoor Chimaera » vr 06 mei 2016, 08:34

Al lang niets meer gehoord of gelezen over dit project. Asse-Lennik heeft alvast letterlijk en figuurlijk een bocht van 180° gemaakt door te kiezen voor Aalst, waar het volgend seizoen al in een zaal met 2.000 plaatsen (vergelijkbaar dus met Zaal Schiervelde in Roeselare) terecht kan. Blijft nog over: BC Basic-Fit Brussels, dat toch een grotere zaal nodig heeft als het ooit een A-licentie wil halen.
Chimaera
Beheerder
 
Berichten: 3704
Geregistreerd: wo 20 feb 2008, 23:38
Woonplaats: Brugge

Re: Ombouw Center Court Primerose TC tot basket-arena [Bruss

Berichtdoor MRCKPL » wo 23 aug 2017, 13:27

MRCKPL
 
Berichten: 9
Geregistreerd: wo 23 aug 2017, 13:11

Re: Ombouw Center Court Primerose TC tot basket-arena [Bruss

Berichtdoor Chimaera » wo 14 maart 2018, 23:54

Er is midden 2017 nog een persconferentie gegeven waaruit bleek dat men nu voluit voor een nieuwe zaal met 3000 plaatsen in Neder-over-Heembeek gaat: https://www.bruzz.be/sport/studie-naar- ... 2017-06-09
Chimaera
Beheerder
 
Berichten: 3704
Geregistreerd: wo 20 feb 2008, 23:38
Woonplaats: Brugge


Keer terug naar Belgische Indoor Arena's

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast