Park Groot Schijn (Ruggeveld) - Sportoase | Deurne

Post hier alle nieuwtjes en informatie over de Belgische indoor arena's.

Park Groot Schijn (Ruggeveld) - Sportoase | Deurne

Berichtdoor Zelanje » wo 19 feb 2020, 08:33

De werken zijn al even bezig, maar n.a.v. de eerste steenlegging wat extra informatie over dit nieuwe sportcomplex in Deurne (Antwerpen).
Deurne krijgt een nieuw sportcomplex met zwemcentrum aan Park Groot Schijn

Het nieuwe sportieve en gezinsvriendelijke zwemcentrum aan Park Groot Schijn in Deurne wordt een extra troef van het open sport- en recreatiepark Groot Schijn. Vanaf het najaar van 2021 zullen bezoekers terechtkunnen in dit architecturaal en technologisch vernieuwend zwemcomplex.

De oude ijsbaan wordt vervangen zodat de sportclubs en bezoekers optimaal kunnen genieten van de schaatssport.

Waarom dit project?
In het najaar van 2017 sloegen stad Antwerpen en Sportoase de handen in mekaar om via een Publiek Private Samenwerking een multifunctioneel zwemcomplex te ontwikkelen en sport voor iedereen toegankelijk te maken. Het nieuwe zwemcomplex vormt bovendien een modern alternatief voor het verouderde Arena-zwembad.

Wat gebeurt er?
Zwemcomplex
Sportoase gaat een zwemcentrum in Park Groot Schijn (Ruggeveld) bouwen en uitbaten. Dit nieuwe complex is meer dan een zwembad, het is een totaalconcept. Het heeft een uitgebreid sportief en recreatief aanbod voor individuele sporters, scholen en clubs, senioren, gezinnen, … uit zowel de nabije als de ruime omgeving.

- Er komt een recreatieve zone met onder meer een golfslagbad, waterversnellingen, speelelementen, whirlpools en openluchtbad met ligweide.
- Sporters kunnen terecht in het sportbad met 8 banen van 25 meter, het instructiebad en de schoonspringinstallatie.[/*]
- Een wellness- en een fitnesscentrum maken het complex compleet.

IJspiste
Na een afzonderlijke selectieprocedure is de ontwikkeling van de nieuwe ijsbaan ook aan Sportoase gegund. Het nieuwe schaatscomplex is zo ontworpen dat het één geheel vormt met het zwembadcomplex. Zo hebben ze een gezamenlijke gevel die bestaat uit horizontale banen. Deze horizontale banen zijn dan weer opgebouwd uit verticale, houten elementen.

De schaatsfaciliteiten bestaan uit:

- een kleine ijsbaan van 450m² op de gelijkvloerse verdieping. Op deze verdieping zijn er ook vier kleedkamers, de polyvalente ruimte en plek voor horeca;
- een grote ijsbaan van 1800m² op de eerste verdieping. Deze schaatsbaan kan multifunctioneel ingezet worden door middel van mobiele scheidingswanden. Hierdoor kunnen verschillende activiteiten gelijktijdig plaatsvinden. Er zijn ook twee grote kleedruimten voor de uit- en thuisploeg bij wedstrijden terug te vinden. Boven deze ijsbaan is er nog een tribune voorzien.

Beide schaatsbanen zijn bedoeld voor zowel het publiek (recreatief schaatsen) als de clubs (sportief schaatsen).

Midden februari 2019 werd er op IJsbaan Ruggeveld een probleem in de dakconstructie vastgesteld, waarna de ijsbaan om veiligheidsredenen definitief gesloten en afgebroken werd. Aangezien de nieuwe schaatsbaan van Sportoase pas in het najaar van 2021 klaar is, heeft de stad een tijdelijke ijsbaan geplaatst op de site zodat de getroffen clubs hun activiteiten kunnen verderzetten. De tijdelijke ijsbaan van 30 op 60 meter voldoet aan alle sportieve normen van ijshockey en kunstschaatsen.

Wie werkt eraan mee?
De Stad Antwerpen werkt samen met Sportoase, Zwarts-Jansma Architecten, Studiegroep Omgeving, Groep Van Roey en Engie Cofely om dit project te realiseren.

https://www.antwerpenmorgen.be/projecten/sportoase-groot-schijn/over
Zelanje
 
Berichten: 224
Geregistreerd: do 27 jun 2019, 09:12

Re: Park Groot Schijn (Ruggeveld) - Sportoase | Deurne

Berichtdoor Zelanje » wo 19 feb 2020, 08:48

In de media

ATV Nieuws - 18/02/2020
Eerste spadesteek voor gloednieuw sportcomplex in Deurne

Aan park Groot Schijn in Deurne is vanochtend de eerste spadesteek gegeven voor een gloednieuw sportcomplex, met zwembad én ijsbaan. Het nieuwe complex van Sportoase moet al over anderhalf jaar klaar zijn. Dan sluit het huidige zwembad Arena in Deurne definitief de deuren.
https://atv.be/nieuws/eerste-spadesteek-voor-gloednieuws-sportcomplex-in-deurne-93340


Zo zullen de ijspistes en zwembaden in Park Groot Schijn eruitzien

GVA- 18/02/2020 - Deurne -
Dinsdagvoormiddag werd de eerste spade in de grond gestoken voor de bouw van Sportoase Groot Schijn aan de Ruggeveldlaan in Deurne. Het nieuwe sportcentrum bevat meerdere zwembaden, twee ijsbanen en een fitness. Nieuwe simulatiebeelden die vandaag werden vrijgegeven moeten de toekomstige gebruiker een idee geven van hoe het er gaat uitzien. De opening is voorzien in het najaar van 2021.

Het sportcentrum Sportoase Groot Schijn wordt het sportieve hart van het gelijknamige park. In het nieuwe gebouw, dat architecturaal aansluit op de natuur van het park, komen een multifunctioneel zwemcentrum, een wellness- en fitnessruimte en een ijsbaan.

“Samen met onze privé-partner Sportoase realiseren we hier een gezinsvriendelijk sportcentrum, met - voor het eerst in onze stad - een recreatief zwembad”, zegt burgemeester Bart De Wever, die ook een schop ter hand nam.

Afbeelding
Bart De Wever mag dan wel de eerste ‘officiële’ spadesteek in de grond hebben gezet, de werken zijn in feite al enkele weken bezig. De kelderverdieping van het sportcomplex begint al vorm te krijgen Foto: Patrick De Roo

Nieuwe simulatiebeelden die vandaag werden uitgebracht geven van een eerste inkijkje.

Het uitgebreide zwemgedeelte van het gebouw bestaat uit diverse zones.

De Sports-zone heeft een 25-metersportbad met acht oefenbanen en zes wedstrijdbanen. Hierin kunnen scholen, clubs en individuele zwemmers terecht voor hun sportieve zwembeurt. Het instructiebad is voorzien van een schoonspringinstallatie, tribune en beweegbare bodem tot -3,8 meter.

Het meest uitgebreide gedeelte is de Fun-zone met een spraypark (een ondiepe zone met interactieve speelelementen), golfslagbad, waterversnellingen en een peuter- en kleuterzone. Voor iedereen die wat meer uitdaging wil, is er een glijbanencomplex met onder andere een looping, Tube Slide en grote familieglijbaan.

Er komt ook een Relax-zone met een warme lagune, warmtemuur, sauna’s, dompelbad, stoombad en twee buitenbaden met ligweide.

IJsbanen
Sportoase Groot Schijn zal ook ruimte bieden aan twee overdekte ijsbanen en wordt zo de grootste van het land. De eerste ijsbaan van 450 m² bevindt zich op het gelijkvloers en heeft vier kleedkamers, een polyvalente ruimte en een brasserie. De ijsbaan van 1.800 m² op de eerste verdieping kan multifunctioneel ingezet worden door mobiele scheidingswanden. Hierdoor kunnen verschillende activiteiten gelijktijdig plaatsvinden. Er zijn ook twee grote kleedruimtes voor de uit- en thuisploeg bij wedstrijden. Boven deze ijsbaan is nog een tribune voorzien.

Fitness
Naast zwembaden en ijsbanen krijgt het nieuwe gebouw ook een grote fitnessruimte met een up-to-date aanbod aan groepslessen.

Brasserie

Verder komt er een brasserie met tribune die zicht biedt op het zwembad en buitenbad en een terras met uitkijk op het park.

https://www.gva.be/cnt/dmf20200218_04854284/zo-zullen-de-ijspistes-en-zwembaden-in-park-groot-schijn-eruitzien


Bouw Sportoase Groot Schijn nu echt van start: “Stad heeft binnenkort eindelijk een recreatief zwembad”

HLN - 18 februari 2020 - Deurne
Met een symbolische eerste spadesteek is dinsdag het startschot gegeven van de bouw van het Sportoase Groot Schijn in Deurne. Het gloednieuwe sportcomplex zal beschikken over een groot zwemgedeelte, een healthclub met fitnessruimte en een ijsbaan.

“Er wordt al heel lang gesproken over dit sportcentrum en nu steken we de spade in de grond”, zegt burgemeester Bart De Wever. “Samen met onze privé-partner Sportoase realiseren we hier een gezinsvriendelijk sportcentrum, met - voor het eerst in onze stad - een recreatief zwembad. Daarmee geven we een antwoord op de vraag naar meer recreatieve sportruimte in onze stad en spelen we in op de maatschappelijke tendensen in de sport- en recreatiesector.” Het meest uitgebreide gedeelte van het zwembad is de ‘funzone’ met een ‘spraypark’. Dat is een veilige ondiepe zone met leuke interactieve speelelementen, een golfslagbad, waterversnellingen en een aparte peuter-en kleuterzone. Voor iedereen die wat meer uitdaging en avontuur wil is er een recreatief glijbanencomplex met onder andere een looping, Tube Slide en grote familieglijbaan.

Twee overdekte ijsbanen
Naast het zwembadencomplex bevindt zich in het nieuwe gebouw ook een ‘healthclub’ met een grote fitnessruimte. Na de training kunnen klanten ook terecht in de sauna’s die je zowel in de dames- als herenkleedkamers vindt. Sportoase Groot Schijn zal ook ruimte bieden aan maar liefst twee overdekte ijsbanen en wordt zo de grootste van het land. De schaatsfaciliteiten bestaan uit een ijsbaan van 450 vierkante meter op de gelijkvloerse verdieping met vier kleedkamers, een polyvalente ruimte en een brasserie en een ijsbaan van 1.800 vierkante meter op de eerste verdieping, die multifunctioneel ingezet kan worden door middel van mobiele scheidingswanden. Hierdoor kunnen verschillende activiteiten gelijktijdig plaatsvinden. Er zijn ook twee grote kleedruimten voor de uit- en thuisploeg bij wedstrijden. Boven deze ijsbaan is er nog een tribune voorzien.

Ecologisch
Niet alleen moet het nieuwe sportgebouw uitblinken op vlak van sportaanbod, het zal ook ecologisch een paradepaardje moeten worden. Zo zal dit sportcomplex het eerste gasloze in België zijn en wordt er gebruik gemaakt van een chloorarm systeem voor de desinfectie van het zwemparadijs. Al deze maatregelen moeten ervoor zorgen er voor dat Sportoase Groot Schijn een complex wordt dat bijdraagt tot een duurzame toekomst voor iedereen. En met iedereen, bedoelt de stad ook iedereen. “Laagdrempelig, een transparante prijzenstructuur en een aanbod op maat van de wensen en behoeften van de mensen. Dit zijn de kernwaarden die ervoor zorgen dat iedereen zich thuis zal voelen in Sportoase Groot Schijn”, klinkt het.

De opening van dit nieuwe sportcentrum wordt voorzien in het najaar van 2021.
https://www.hln.be/in-de-buurt/deurne/bouw-sportoase-groot-schijn-nu-echt-van-start-stad-heeft-binnenkort-eindelijk-een-recreatief-zwembad~af31a6b5/


Beelden van de geplande ijspistes
Afbeelding
Afbeelding
Zelanje
 
Berichten: 224
Geregistreerd: do 27 jun 2019, 09:12


Keer terug naar Belgische Indoor Arena's

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast