Fernand Schuermanstadion (KSV Temse)

Fernand Schuermanstadion (KSV Temse)

Berichtdoor Chimaera » zo 05 sep 2010, 21:31

In het Fernand Schuermanstadion van KSV Temse is net een nieuwe tribune gebouwd met 440 zitplaatsen. Die zou normaliter dit seizoen in gebruik worden genomen. Er is echter een klein probleempje:

Voetbalclub wil huurprijs niet betalen aan gemeente
woensdag 18 augustus 2010
Afbeelding
TEMSE - Er zit een haar in de boter tussen het bestuur van voetbalclub KSV Temse en het gemeentebestuur. KSV Temse vindt dat de gemeente te veel geld vraagt voor de nieuwe tribune en cafetaria.
Eerst even de feiten op een rijtje. Voor het gebruik van de oude cafetaria en de velden in het Fernand Schuermanstadion in de Schoolstraat betaalt de club aan de gemeente 20.000euro per jaar. Nu deed het gemeentebestuur aan het bestuur van KSV Temse een concessievoorstel voor het gebruik van de nieuwe tribune met 440 zitjes en cafetaria.

Naast de vaste vergoeding van 3.000euro per jaar en 200euro per wedstrijd vraagt de gemeente 0,50euro per toegangsticket of 6euro per abonnement. Dat is in totaal ruim 10.000euro per jaar. Het clubbestuur vindt dat voorstel onredelijk hoog. 'Dat kunnen we gewoonweg niet betalen', meent manager Chris Verbeeck. 'Tijdens de besprekingen over de nieuwbouw is er niks officieel afgesproken. De gemeente heeft nooit gezegd welke vergoeding zij wenste voor het gebruik van het nieuwe complex. De gemeente heeft wel duidelijk gesteld dat KSV een bijdrage moest leveren. Daarop hebben wij voorgesteld om de inrichting van de cafetaria en de zitjes van de tribune te betalen. Waarop iemand van het gemeentebestuur liet verstaan dat men, met de bijdrage van de club zelf, iets kon doen naar de huurprijzen toe. Een paar weken terug krijgen we dan dit voorstel onder onze neus geschoven. Dat kan echt niet.'

Voor de zitjes van de nieuwe tribune betaalt de club meer dan 9.000euro. 'Als we daarbij rekening houden met wat we betalen voor de inrichting van de cafetaria, dan mag de gemeente daar wel iets tegenover zetten.'

Woensdag (vandaag, red.) wordt de eerste thuismatch van het nieuwe seizoen gespeeld, maar de tribune en cafetaria blijven gesloten. 'We zullen onze oude cafetaria wel verder gebruiken en sponsor Kontrimo wil de noodtribune laten staan. Geen haar op mijn hoofd dat eraan denkt om nog één euro extra te betalen aan de gemeente. Onze voorzitter heeft ondertussen een tegenvoorstel van een symbolische euro gedaan. Als dit probleem niet opgelost wordt, zal onze club eind dit jaar een pak schulden hebben bij de gemeente. Daarom betreur ik het ten zeerste dat er vooraf geen duidelijke afspraken gemaakt zijn. Er heeft niemand baat bij gloednieuwe infrastructuur die ongebruikt blijft.'

Schepen van Sport Wim Van Rossen (Open VLD) is verbaasd over de reactie van het KSV-bestuur. 'Wij deden een voorstel. En volgens de regels van het spel kan het bestuur van KSV een tegenvoorstel doen, waarna we dan besprekingen kunnen voeren om tot een vergelijk te komen. Wellicht is de heftige reactie van het bestuur van KSV nog een uitloper van de discussies die, een paar weken geleden, ontstonden tussen de club en het gemeentebestuur bij het gebruik van het veld voor een wedstrijd van AA Gent.'


Bron: Het Nieuwsblad

Of nee, excuseer, er is nog een probleempje:

'Je ziet op geen enkele plaats zijlijn van veld'

17 Jul 2010 om 07:29

ksvtemseTEMSE - De werkzaamheden aan de nieuwe tribune met polyvalente zaal in het sportcomplex Fernand Schuerman zijn volop aan de gang. Naar aanleiding van een conflict tussen het bestuur van KSV Temse en de gemeente, komt een aantal problemen aan de oppervlakte. "De gemeente heeft een flater begaan", zegt Michel Van den Brande. "Je ziet op geen enkele plaats van de nieuwe tribune de zijlijn."
"Klopt, maar dat is slechts op 40 van de 440 stoelen", legt schepen van sport Wim Van Rossen (Open Vld) uit. "De architect opteerde ervoor om op die plaatsen wel stoelen te zetten voor het visuele effect. Die worden echter niet verkocht."

Bron: GVA, Ilse Prinsen

"Het gaat niet om een flater", benadrukt Van Rossen. "Dat was al op voorhand bekend en onvermijdelijk. De oude kantine beneemt links een deel van het zicht. Wij bekijken of er geen hoek uit dat gebouw kan worden gehaald, maar nemen op het vlak van stabiliteit geen risico's. We hebben daar evenmin de financiële middelen voor. De ingenieur van de voetbalbond heeft de plannen bekeken en bepaald dat er aan de voorkant ruimte vrij moet blijven om de mensen te laten circuleren. We konden de tribune dus niet meer naar voren bouwen."

Tegen de start van het nieuwe seizoen en de eerste thuiswedstrijd van KSV Temse op 18 augustus zou alles in gebruik moeten worden genomen. "Van de tribune moeten enkel de borstwering, stoelen, trap en verlichting worden geplaatst, maar de kantine zal vermoedelijk pas eind september klaar zijn", zegt de schepen.

"Zelfs Liverpool niet"

Aanleiding tot het dispuut tussen voorzitter Van den Brande en het gemeentebestuur was een mail van de schepen, waarin deze harde taal sprak over het feit dat de club de toestemming gaf aan AA Gent om dinsdag een oefenmatch op het A-veld te spelen. "Dat veld mocht niet worden bespeeld in de maand juli, zelfs niet door Liverpool", stelt schepen Hugo Maes (CD&V). "Hierdoor wordt de grasmat beschadigd. Als schepen voor groen en natuur vind ik dit totaal onaanvaardbaar."

"Het was bij aanvang duidelijk dat er een probleem zou zijn met het zicht", weet Chris Verbeeck, algemeen manager van KSV Temse. Vindt hij deze gang van zaken niet vreemd? Een dure tribune bouwen en dan met een vervelende hoek zitten? "Neen, het kon niet anders. Maar ik zou het wel prima vinden als die hoek ook effectief kan verdwijnen."

Wat Verbeeck nu veel zorgen baart, is de timing. "Wij spelen een belangrijke thuiswedstrijd op 29 augustus. De schepen heeft me verzekerd dat de tribune dan klaar zal zijn, maar de ruimte eronder niet. Vraag is of wij de tribune dan wel mogen gebruiken en of we dan weer een dure tent moeten huren in plaats van die zaal te gebruiken, die twee weken later klaar moet zijn."

ll De oude tribune van KSV Temse werd in oktober 2008 afgebroken. Er werd een tijdelijke noodtribune gebouwd. De nieuwe tribune met verbruikszaal kosten 700.000 euro. Dat bedrag ligt hoger dan geraamd, vanwege de nood aan stabiliteit en brandveiligheid. In het onderste gedeelte zitten grote ramen, die uitkijken op het A-veld. In de tribune boven komen 400 zitplaatsen.


Filmpje: http://www.tvoost.be/nl/2010-08-18/ksv- ... e-betalen/
Chimaera
Beheerder
 
Berichten: 3699
Geregistreerd: wo 20 feb 2008, 23:38
Woonplaats: Brugge

Re: Fernand Schuermanstadion (KSV Temse) - nieuwe tribune

Berichtdoor witn » vr 17 sep 2010, 17:59

Voetbalclub huurt dan toch horecaruimte na discussie over huurprijs

Voetbalclub KSV Temse zal dan toch de kantine en feestzaal in het Fernand-Schuermanstadion uitbaten. Ze bereikte daarover een akkoord met het gemeentebestuur.

In het voetbalstadion in de Schoolstraat liet de gemeente een nieuwe tribune bouwen, waaronder een polyvalente ruimte is ondergebracht. De constructie zou ter beschikking worden gesteld aan KSV Temse uit derde klasse.

Alles ging goed, tot de club de voorwaarden van het gemeentebestuur hoorde. Het gebruik van de tribune met 440 zitjes en de bijhorende horecaruimte zou de vereniging 3.000euro per jaar kosten. Daarbovenop zou ze 200euro per wedstrijd moeten neertellen, plus een halve euro per ticket en zes euro per abonnement. Dat zou neerkomen op ongeveer 10.000euro per jaar, berekende KSV Temse, dat het voorstel verwierp.

De voetbalvereniging betaalt momenteel 20.000euro voor het gebruik van de velden in het stadion en de oude kantine. Die zal ook in de toekomst gebruikt worden als drankgelegenheid voor de supporters. De nieuwe polyvalente ruimte zou als VIP-onderkomen worden aangewend. KSV Temse dreigde ermee geen gebruik te maken van de nieuwbouw, zodat de gemeente op zoek moest gaan naar een andere concessiehouder.

Uiteindelijk hebben KSV Temse en het gemeentebestuur een akkoord bereikt. De details daarvan worden voorgelegd aan de gemeenteraad, eind deze maand. Niettemin verstuurde de gemeente gisteren al een uitnodiging voor de officiële opening van de kantine en feestzaal, op vrijdag 1oktober.

Het initiatief heet Club 45: KSV Temse is als fusie van FC Temsica en SK Temsche van start gegaan in 1945.

Opening Club 45, vrijdag 1oktober om 20uur, met receptie.


Bron: http://www.nieuwsblad.be/article/detail ... d=2G2VG8EB
witn
Beheerder
 
Berichten: 942
Geregistreerd: za 16 feb 2008, 11:52

Re: Fernand Schuermanstadion (KSV Temse) - nieuwe tribune

Berichtdoor Chimaera » ma 18 okt 2010, 08:59

De nieuwe tribune (afbeelding van www.ksv-temse.be):

Afbeelding
Chimaera
Beheerder
 
Berichten: 3699
Geregistreerd: wo 20 feb 2008, 23:38
Woonplaats: Brugge


Keer terug naar Huidige Stadions

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 0 gasten